Košarka

Sandrić: "Trebale smo u drugom poluvremenu odigrati puno jače"

Sportnet • nedjelja, 18.11.2018.
Sandrić: "Trebale smo u drugom poluvremenu odigrati puno jače"

Hrvatska je izgubila kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Italije s 52:64 (15:17, 11:15, 14:18, 12:14). Nakon prošlogodišnje senzacije u Italiji, Hrvatska ove godine u Slavonskom Brodu nije uspjela ponoviti jednak uspjeh...

Nažalost, ovim porazom su kvalifikacije za Hrvatsku zaključene jer će, bez obzira na ishod utakmice protiv Makedonije koja slijedi 21. studenog u Zaboku, zauzeti treće mjesto u skupini, a što neće biti dovoljno za plasman na Europsko prvenstvo.

Izbornica Anđa Jelavić: "Moram prvenstveno čestitati Italiji na odličnoj igri, dominirali su u svim segmentima. Mi nažalost nismo uspjeli napraviti senzaciju kao prošle godine u Italiji na njihovom terenu. Mi smo se trudile, vjerojatno je bio i faktor treme, no jednostavno nismo uspjele. Htjela bih se zahvaliti i publici koja je došla u velikom broju i bodrila nas."

Kapetanica Antonija Sandrić: "Oni su šuterska ekipa, nismo im smjeli dozvoliti šuteve. Postigli su par trica, dignuli samopouzdanje i to ih je vukli sve dalje i dalje. Mi smo u drugom poluvremenu trebale odigrati puno jače, a pale smo. Nismo dolazile do jednostavnih koševa, a ni obranu nismo odradile onako kako smo se dogovorile."

Izbornik reprezentacije Italije Marco Crespi: "Vrlo smo sretni i uzbuđeni što smo pobijedili u ovoj utakmici. Možda ne bi bilo pametno uspoređivati ovu utakmicu s prošlogodišnjom, ali ja ću to ipak učiniti jer smo bili puno čvršći na parketu – fizički, emocionalno i mentalno. Zapljeskao bih svojim igračicama jer su odradile odličan posao."

HKS

FOTO: Marin Sušić/HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10818.11.2018. u 11:13
    Kad ce zapoceti kamp zenske reprezentacije "Osnove kosarke" ?
    narada108