Nogomet

Švicarska i Belgija u borbi za polufinale, ostali susreti revijalnog karaktera

Jan Šneler • nedjelja, 18.11.2018.
Švicarska i Belgija u borbi za polufinale, ostali susreti revijalnog karaktera
Foto: EPA

Liga nacija ulazi u posljednju fazu i stvari su jasne u većini skupina, no zanimljivo će biti u Ligi A gdje će se Švicarska i Belgija direktno sučeliti u borbi za prolazak skupine...

Veliki dvoboj očekuje nas u skupini 2 Lige A. Švicarska će na svom terenu dočekati Belgiju i treba im minimalna pobjeda za prolazak u polufinale Lige nacija. Obje momčadi osigurale su ostanak u Ligi A te stoga očekujemo odličnu utakmicu u kojoj će obje momčadi htjeti doći do pobjede. Belgija ima sjajnu momčad i neće sigurno igrati na remi jer s ovakvim igračima to nema nikakvog smisla. S druge strane, Švicarci mogu strpljivo čekati priliku za gol, ali je opet upitno koliko je to pametno s obzirom na to da je Belgija izrazito ofenzivna momčad.

Realnost je da gledamo sjajan dvoboj, mnoštvo prilika i golova u kojoj će spretnija momčad proći dalje. Belgiji odgovara i minimalni poraz ako postignu dva pogotka, dok bi Švicarskoj onda trebala pobjeda od dva pogotka razlike. Svaka druga pobjeda donijela bi Švicarskoj plasman jer bi bila bolja po pitanju broja postignutih pogodaka.

U skupini 3 Lige B sastaju se Austrija i Sjeverna Irska. Ovo je utakmica revijalnog karaktera jer obje momčadi više ne mogu osigurati promociju, a Sjeverna Irska nema niti jedan osvojeni bod te je sigurno ispala u Ligu C. Austrija izgleda prilično slabo te je postigla svega jedan gol u tri susreta tako da ovdje ne treba očekivati neku ljepotu nogometa.

U skupini 2 Lige C, Grčka će ugostiti Estoniju, dok promovirana Finska ide na gostovanje u Mađarsku. Estonija je već ispala u Ligu D, dok Grčkoj treba jedan bod da bi osigurali drugu poziciju i sigurno mjesto u Ligi C. Mađari će ići na pobjedu protiv Finske kako ne bi bili najlošije rangirana trećeplasirana momčad. Finska je osigurala promociju u Ligu B te neće ići pretjerano motivirana na gostovanje u Budimpeštu.

Konačno, u Ligi D, Bjelorusija će na gostovanju kod San Marina ići na pobjedu koja im donosi promociju u Ligu C. Velik posao napravili su Bjelorusi pobjedom protiv Luksemburga i praktički je njihova promocija sigurna. Luksemburg će ići na gostovanje kod Moldavije, no to bi trebala biti revijalna utakmica jer bi pravo čudo bilo kada Bjelorusija ne bi osvojila barem bod kod San Marina.

Liga nacija:
Sjeverna Irska - Austrija (18.00)
Moldavija - Luksemburg (18.00)
San Marino - Bjelorusija (18.00)
Švicarska - Belgija (20.45)
Grčka - Estonija (20.45)
Mađarska - Finska (20.45)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!