Nogomet

VIDEO: Nevjerojatan slom Belgije u Švicarskoj za ostanak bez završnog turnira

Jan Šneler • nedjelja, 18.11.2018.
VIDEO: Nevjerojatan slom Belgije u Švicarskoj za ostanak bez završnog turnira
Foto: EPA

Odigrane su i posljednje nedjeljne utakmice Lige nacija, a svakako je najupečatljivija bila pobjeda Švicarske protiv Belgije...

Nakon što je danas Engleska izbacila Hrvatsku iz igre za polufinale, isto je učinila i Švicarska Belgiji. Ostaje još da Nizozemska osvoji bod kod Njemačke da u polufinalu Lige nacija ne bude niti jedna od tri prvoplasirane momčadi s proteklog Svjetskog prvenstva.

Nevjerojatan pothvat napravila je Švicarska u današnjem susretu protiv Belgije. Krenulo je sve kao iz bajke za goste. Nakon svega 17 minuta igre s dva pogotka Thorgana Hazarda, Belgija je vodila s 0:2 i bila na pragu polufinala. U tim trenucima vjerojatno nitko nije niti pomislio da bi Švicarska mogla doći do boda, a kamoli izvesti ono što se dogodilo u nastavku susreta.

Prvo je u 26. minuti Nacer Chadli napravio prekršaj za kazneni udarac koji je precizno izveo Ricardo Rodriguez, da bi svega pet minuta kasnije Haris Seferović zabio za izjednačenje. Nakon što je Belgija imala sve u svojim rukama, sada je pak domaći sastav bio u nevjerojatnom zamahu.

Igralo se sjajno s obje strane, ali je ipak do poluvremena Švicarska stigla do vodstva. Seferović je lijepo tukao u 44. minuti i svojim drugim pogotkom donio domaćima vodstvo. Propuštene prilike i ispuštanje velikog vodstva očito su imali utjecaja na Belgijce jer je Švicarska u nastavku dominirala. U nekoliko minuta stvorili su domaćini dvije odlične šanse, no Seferović i Xherdan Shaqiri nisu bili precizni. Ipak, u 62. minuti Nico Elvedi lijepo je poentirao za 4:2 i slavlje Švicaraca moglo je krenuti.

S obzirom na međusobni ogled, Belgiji je odgovarao i poraz od jednog gola razlike, ali do njega nije došla. Trudili su se gosti, pokušavali pritisnuti domaće, ali sve dvojbe razriješio je Seferović trećim golom u 84. minuti. Par minuta kasnije Eden Hazard pogodio je prečku, a u sudačkoj nadoknadi Denis Zakaria mogao je potpuno slomiti Belgiju, ali je vratar uspio otkloniti opasnost.

U skupini 2 Lige C, Mađarska je pobjedom protiv promovirane Finske osigurala ostanak u tom stupnju natjecanja. Sve su riješili Mađari u prvom dijelu pogocima Adama Szalaija i Adama Nagyja. U istoj skupini, Estonija je slavila na gostovanju kod Grčke. Utakmica nije bila pretjerano bitna za Grke jer su bili svjesni kako neće biti najgora trećeplasirana momčad. Estonci su minimalno slavili autogolom Konstantinosa Lambropoulosa u prvom poluvremenu.

Liga nacija:
Švicarska - Belgija 5:2
Grčka - Estonija 0:1
Mađarska - Finska 2:0

Liga nacija, Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Švicarska5:2Belgija
1Švicarska 414:5+99
2Belgija 49:6+39
3Island 41:13-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!