Košarka

VIDEO: Treći poraz u nizu Warriorsa, James briljirao protiv Heata, viroza drži Hezonju bez minutaže

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.11.2018.
VIDEO: Treći poraz u nizu Warriorsa, James briljirao protiv Heata, viroza drži Hezonju bez minutaže
Foto: EPA

Tijekom noći odigrana su još četiri susreta u NBA ligi, a aktualni prvaci Golden State Warriorsi nisu uspjeli prekinuti seriju poraza. Sjajno je odigrao LeBron James protiv svog bivšeg kluba Miamija, Blazersi su produbili krizu Washingtona, a Orlando New Yorka...

Golden State Warriorsi upisali su treći poraz zaredom, ovaj put u San Antoniju sa 104:92. Teksaška turneja okončana je s tri poraza, u tim susretima igrali su Warriorsi bez Stephena Curryja, a u zadnja dva nije bilo niti Draymonda Greena.

Nakon serije od osam uzastopnih pobjeda, Warriorsi su na omjeru 2-5. "Ovo je najteže razdoblje u kojem se nalazimo, ovo je pravi NBA, nismo u njemu bili zadnjih godina. Živjeli smo u snu, a sada moramo pronaći način kako se izvući iz ovog", kaže Steve Kerr.

Tri i pol minute prije kraja susreta Warriorsi su se približili na samo poen zaostatka (91:90), no do kraja susreta Spursi su potpuno dominirali i otišli do dvoznamenkaste pobjede.

LaMarcus Aldridge predvodio je Spurse s 24 poena i 18 skokova, a DeMar DeRozan dodao je 20 poena, devet asistencija i šest skokova. Kod poraženih Kevin Durant upisao je 26 poena, deset skokova i šest asistencija, Klay Thompson 25 poena, a Jonas Jerebko uhvatio je deset skokova.

Portland Trail Blazersi potvrdili su mizeran start Wizardsa u sezonu glatko slaveći u Washingtonu 119:109. Bila je to apsolutna dominacija Blazersa koji su lakoćom stvarali razliku i ostavili dojam momčadi koja u svakom trenutku može stvoriti prednost koju želi u ovom dvoboju.

Wizardsi su u velikim problemima, ne igraju dobro, gube utakmice i Scott Brooks je sve bliže izlaznim vratima. Skromnih 5-11 uz loše nastupe definitivno je razlog za paljenje alarma. S druge strane Portland dobro odrađuje posao i ima upravo suprotan omjer 11-5.

Ovdje je odličan bio Damian Lillard s 40 poena, šest skokova i pet asistencija, CJ McCollum dodao je 25 poena i sedam skokova, a Jusuf Nurkić završio je s 13 poena, 14 skokova i osam asistencija. Kod domaćina John Wall je na 24 poena, Kelly Oubre ubacio je 19 poena, a Jeff Green uhvatio je 13 skokova.

LeBron James odigrao je još jednu veliku utakmicu i uništio svoju nekadašnju momčad Miami Heat. 13. put u karijeri James je ubacio 50 ili više poena i napokon je upisao pobjedu protiv Miamija, prvu otkako je napustio Heat.

Heat je igrao bez Gorana Dragića koji ima problema s koljenom, nije bilo niti Dwyanea Wadea koji je i dalje s obitelji nakon rođenja kćeri.

James je susret završio s 51 poenom i osam skokova dok je Kentavious Caldwell-Pope dodao 19 poena. "Kada LeBron ima ovakav dan, samo mu dajte loptu i maknite mu se s puta", opisao je ukratko nastup Jamesa Kyle Kuzma. Ivica Zubac promatrao je susret s klupe.

Kod Heata Wayne Ellington ubacio je 19 poena, a po 17 poena dodali su Josh Richardson (šest skokova) i Tyler Johnson (šest skokova).

Mario Hezonja zbog trbušne viroze propustio je i drugi dvoboj, ovaj put protiv njegove bivše momčadi Orlando Magica. Knicksi su upisali još jedan visok poraz 131:117.

Ovo je peti uzastopni poraz Knicksa, a ovdje su potpuno pregaženi već u startu. Knicksi su na krilima raspoloženog Aarona Gordona pobjegli na gotovo 20 poena prednosti, uspjeli su se Knicksi vratiti u susret, ali u drugom dijelu ponovno su potonuli i Magic je slavio.

Gordon je završio susret s 31 poenom, a Nikola Vučević dodao je 28 poena, deset skokova i devet asistencija. Kod poraženih Tim Hardaway ubacio je 32 poena, Trey Burke 31 poen, a Enes Kanter 21 poen uz 19 skokova.

NBA:
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 104:92
Washington Wizards - Portland Trail Blazers 109:119
Miami Heat - Los Angeles Lakers 97:113
Orlando Magic - New York Knicks 131:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!