Nogomet

VIDEO: Van Dijk u sudačkoj nadoknadi pogurao Njemačku u drugi pot, Hrvatska ostaje u prvom

Petar Jenjić • ponedjeljak, 19.11.2018.
VIDEO: Van Dijk u sudačkoj nadoknadi pogurao Njemačku u drugi pot, Hrvatska ostaje u prvom
Foto: EPA

Nastavljene su utakmice u Ligi nacija, a u nama najzanimljivijoj Nizozemska je u prvoj minuti sudačke nadoknade stigla do boda na gostovanju kod Njemačke i gurnula Elf u drugi pot, a Hrvatsku ostavila u prvom...

Hrvatskoj najvažnija utakmica večeri odigrana je u Gelsenkirchenu gdje su Njemačka i Nizozemska odigrali 2:2. Vodio je Elf s 2:0 sve do 85. minute i tako gurao Vatrene u drugi pot za kvalifikacijske skupine.

Ipak, Nizozemci su u završnici postigli dva pogotka i tako ne samo pomogli Hrvatskoj već i sebi osigurali prolazak na završni turnir. Njemačkoj sada samo može pomoći poraz Poljske koja igra sutra.

Igrala se deveta minuta kada je Njemačka stigla do vodstva, Serge Gnabry proigrao je Tima Wernera, a ovaj briljantnim udarcem s dvadesetak metara neobranjivo pogodio sami kut protivničkog gola.

U 20. minuti domaćin je podebljao vodstvo, a ovoga se puta u strijelce upisao Leroy Sane, igrač Njemačke krasno je pogodio s ruba kaznenog prostora.

Rezultat se nije mijenjao sve do završnih minuta utakmice kada je Nizozemska smanjila zaostatak - i to na kakav način. Sjajno je s ruba kaznenog prostora pogodio Quincy Promes.

I onda u prvoj minuti sudačke nadoknade Nizozemci dolaze do vrijednog boda, strijelac je bio Virgil van Dijk.

U skupini 1 Lige B utakmicu su odigrale Češka i Slovačka u Pragu, a do pobjede je stigao domaćin s 1:0 i tako izbacio Slovake u niži rang.

Lijepu kombinaciju u 32. minuti zaključio je Patrik Schick koji se sjurio u kazneni prostor i prebacio protivničkog vratara.

Utakmica između Danske i Irske odigrana je bez pogodaka i tako će u Ligu A Danci s osam bodova, dva ispred Walesa. Irska je ostala posljednja s dva osvojena boda.

Liga A:
Njemačka - Nizozemska 2:2

Liga B:
Češka - Slovačka 1:0
Danska - Irska 0:0

Liga C:
Bugarska - Slovenija 1:1
Cipar - Norveška 0:2

Liga D:
Andora - Latvija 0:0
Gruzija - Kazahstan 2:1
Lihtenštajn - Armenija 2:2
Makedonija - Gibraltar 4:0

Liga nacija, Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Njemačka2:2Nizozemska
1Nizozemska 48:4+47
2Francuska 44:407
3Njemačka 43:7-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!