Nogomet

Čeferin: "Superliga neće se dogoditi. To je samo mašta ili san"

Mihaela Bradovski • utorak, 20.11.2018.
Čeferin: "Superliga neće se dogoditi. To je samo mašta ili san"
Foto: FaH

Ponovno je aktualizirano pitanje osnivanja Superlige, ali i predsjednik Uefe i predsjednik Europskog saveza klubova tvrde kako se takvo što neće dogoditi...

Iz Fife su odmah potvrdili kako nema šanse za podršku ili kreiranje bilo kakve Superlige. Aleksandar Čeferin oštro je protiv toga.

"Superliga neće se dogoditi. To je samo mašta ili san."

Na njegovoj strani je i prvi čovjek Juventusa Andrea Agnelli, inače predsjednik Europske klupske asocijacije koji dodaje kako nikada nije vidio dokumente koje je izbacio Der Spiegel vezane uz osnivanje Superlige.

"Mogu potvrditi da nikad nismo vidjeli, nikad nismo diskutirali ili sudjelovali u kreiranju tog dokumenta. Potpuno surađujemo s Uefom i gledamo prema naprijed."

Čeferin je potvrdio kako se radi na osnivanju još jednog europskog natjecanja koje će biti dodano Ligi prvaka i Europskoj ligi.

"Imamo određene ideje, a sve što mogu reći je da Superliga ne dolazi u obzir. Svi klubovi nastavljaju nastupati kao i dosad."

Agnelli je dodao da osnivanje novog natjecanja nije u smislu Superlige i uvođenja natjecanja za elitne klubove.

"Moramo razmišljato o Poljskoj, Turskoj, Rusiji i ostalim državama. Navijači diljem Europe moraju biti sigurni da osnivanje novog natjecanja ima u smislu širenja nogometa diljem Europe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!