Nogomet

VIDEO: Poljska U-21 s tri brza pogotka šokirala Portugalce, minimalna pobjeda Austrije

Petar Jenjić • utorak, 20.11.2018.
VIDEO: Poljska U-21 s tri brza pogotka šokirala Portugalce, minimalna pobjeda Austrije
Foto: Kristijan Komarica

Odigrane su i uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo. Poljska je na gostovanju kod Portugala nadoknadila poraz iz prve utakmice i izborila veliko natjecanje, dok je prednost iz prvog susreta sačuvala Austrija protiv Grčke...

Iako je u prvoj utakmici na domaćem terenu upisala poraz 1:0 reprezentacija Poljske danas je u uzvratu u Portugalu odigrala sjajnu utakmicu i stigla do pobjede od 3:1.

Pravi golijadu i šok za Portugalce priredili su Poljaci koji su već do 24. minute postigli sva tri pogotka. Prvo je u petoj minuti nakon kornera najbolje reagirao Krystian Bielik i glavom skrenuo loptu u mrežu.

Samo tri minute kasnije novi pogodak gostiju, Bartosz Kapustka je centrirao, a odličnim udarcem glavom poentirao Dawid Kownacki. Asistent za drugi bio je asistent i za treći pogodak, ovoga se puta u strijelce upisao Sebastian Szymanski.

Malu nadu Portugalu donio je Diogo Jota u 52. minuti, ali rezultat se do kraja više nije promijenio.

Plasman na Europsko prvenstvo izborila je i Austrija koja je u uzvratu, kao i u prvoj utakmici, slavila s 1:0 protiv vršnjaka iz Grčke. Pogodak je bio djelo Adriana Grbića u 51. minuti.

Dodatne kvalifikacije za EP U-21
Portugal - Poljska 1:3 (1-0)
Austrija - Grčka 1:0 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!