Nogomet

VIDEO: Poljacima remi u Portugalu, Njemačka bez statusa nositelja, Švedska ide u Ligu A

Mihaela Bradovski • utorak, 20.11.2018.
VIDEO: Poljacima remi u Portugalu, Njemačka bez statusa nositelja, Švedska ide u Ligu A
Foto: EPA

Okončan je onaj glavni dio ovosezonskog izdanja Lige nacija. Poznate su i postave liga za sljedeće izdanje, a riješeno je pitanje i posljednjeg nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo...

U posljednjem susretu Lige A Portugal i Poljska remizirali su 1:1 u Guimaraesu. Ovo je važan remi za Poljake koji su trebali bod kako bi ostali u statusu nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koji će biti održan sljedećeg mjeseca.

Portugal je već ranije osigurao prvo mjesto u grupi i ovo mu je bio nebitan dvoboj što se tiče plasmana. Ipak domaćin je bio taj koji je poveo i to u 34. minuti preko Andrea Silve koji je glavom lijepo skrenuo ubačaj Renata Sanchesa iz kornera.

U 63. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon isključenja Danila Pereira koji je ujedno skrivio i kazneni udarac. Izveo ga je Arkadiusz Milik koji je dva puta morao svladati Beta nakon što je Karašev tražio ponavljanje izvođenja.

Priliku u ovom susretu dobio je i Dinamov Damian Kadzior koji je u 79. minuti zamijenio Kamila Grosickog.

Švedska je u Ligi B u zadnjem kolu svladala Rusiju 2:0 i izborila prolaz u Ligu A. Šveđani su uoči predzadnjeg kola bili u teškoj poziciji, imali su samo jedan bod, ali onda su svladali u gostima Tursku i kod kuće Rusiju što je bilo dovoljno za preuzimanje prvog mjesta.

Strijelci za Švedsku bili su Victor Lindelof i Marcus Berg.

Škotska i Srbija izborili su promociju u Ligu B nakon što su u posljednjem kolu upisali pobjedu protiv Izraela i Litve.

Škoti su u izravnom dvoboju s Izraelom upisali pobjedu 3:2 i tako uzeli prvo mjesto. Junak Škota bio je James Forrest koji je postigao hat-trick dok su Biram Kayal i Eran Zahavi bili strijelci za Izrael.

Srbija nije dopustila iznenađenje protiv Litve i stigla je do željene pobjede za prvo mjesto. Slavila je 4:1 nakon što je u drugom poluvremenu slomila otpor Litavaca. Golijada je krenula autogolom Arturasa Zulpe, a do kraja susreta zabijali su i Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović i Adem Ljajić. Deimantas Petravičius bio je jedini strijelac za Litvu.

Crna Gora je ostala u Ligi C unatoč porazu od Rumunjske 1:0. Rumunjima je pobjedu donio George Tucudean u završnici prvog dijela dok je Marko Janković u drugom poluvremenu propustio realizirati kazneni udarac i vratiti Crnu Goru u igru.

Kosovo je u Ligi D zauzelo prvo mjesto u svojoj skupini i ide u Ligu C, a u pobjedi 4:0 protiv Azerbajdžana jedan pogodak dodao je Amir Rrahmani. Trostruki strijelac bio je Arber Zeneli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!