Rukomet

Hrvatske rukometašice krenule pobjedom na turniru u Češkoj

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.11.2018.
Hrvatske rukometašice krenule pobjedom na turniru u Češkoj

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u sklopu priprema za Europsko prvenstvo nastupa na turniru u Češkoj gdje je na startu igrala protiv Slovačke i upisala pobjedu 22:20...

U prvom od tri susreta na 45. izdanju turnira Štit Cheba u Češkoj hrvatske su rukometašice zabilježile prvu pobjedu i to nad Slovačkom. Iako su na poluvremenu minimalno zaostajale, izabranice Nenada Šoštarića okrenule su rezultat u svoju korist i na kraju slavile.

Nakon početnih 1:1 Slovačka je prva stvorila prednost od dva pogotka. U devetoj minuti na semaforu je stajalo 4:2 za Slovačku, no tada je krenula serija od pet uzastopnoh pogodaka Hrvatske koju je u 17. minuti zaključila Dora Krsnik pogotkom za 7:4. Do 23. minute prednost od četiri pogotka bila je na strani hrvatskih rukometašice, ali neobjašnjiv pad u zadnjih sedam minuta utakmice ostavio ih je bez ijednog pogotka. Za to vrijeme Slovakinje su ih zabile pet i na odmor otišle s minimalnom prednošću (11:10).

Sve do 51. minute drugog poluvremena Šoštarićeve izabranice lovile su zaostatak. Slovakinje su u 45. minuti vodile s čak četiri pogotka nakon što je precizna za 18:14 bila Karin Bujnochova. No, kao i u prvom dijelu serijom pogodaka Hrvatska sustiže rezultat. U posljednjih osam minuta utakmice hrvatska obrana propustila je samo dva gola, dok je napad bio učinikovit sa četiri zgoditka za konačnu pobjedu 22:20.

Najefikasnija je bila Selena Milošević sa četiri pogotka, dok su po tri dodale Valentina Blažević, Dora Krsnik i Katarina Ježić. Monika Rajnohova postigla je četiri pogotka za Slovačku.

Hrvatske rukometašice sutra od 19 sati očekuje novi susret na turniru protiv domaćina Češke.

HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!