Rukomet

Lino Červar potvrdio odlazak iz Zagreba, ostaje na klupi do kraja godine

Branimir Korać • četvrtak, 22.11.2018.
Lino Červar potvrdio odlazak iz Zagreba, ostaje na klupi do kraja godine
Foto: FaH

PPD Zagreb u subotu od 19:15 igra u Areni protiv Nantesa, a uoči tog dvoboja Lino Červar potvrdio je kako će ostati na klupi još u preostalim ovogodišnjim utakmicama nakon čega će se posvetiti poslu u Savezu...

Lino Červar odrađuje posljednje utakmice na klupi PPD agreba. Kao što je i najavljeno kada je dolazio, do kraja kalendarske godine vodit će momčad, nakon čega se posvećuje reprezentaciji. Njega će zamijeniti Tonči Valčić i Davor Rokavec.

"Ostaju nam u Ligi prvaka još dvije utakmice te nekoliko utakmica SEHA lige. U zadnjoj utakmici u Celju izgubili smo uvjerljivo i naravno da nismo zadovoljni tolikim porazom. Kada sam ljetos preuzeo Zagreb, što mnogi ne bi učinili, suzkladno našem dogovoru rekao sam da ću to voditi do Nove godine jer nakon toga dolazi reprezentacija i druge obaveze tako da ću vjerojatno nakon ovih par utakmica prekinuti sa Zagrebom i osloniti se više na reprezentaciju, selekciju i preuzimanje obaveza oko trenerske struke. Mislim da smo tu deficitarni i da moramo oformiti stožere za sve selekcije jer naredne sezone imamo tri svjetska prvenstva. Nije to baš jednostavan posao."

Červar ističe zadovoljstvo dosad odrađenim i smatra kako je PPD Zagreb imenima slabiji nego prošle sezone.

"Ponosan sam na ove igrače. To je ekipa koja je već u ovom dijelu sezone, u ovih osam kola, napravila isto kao i ekipa koje danas nema ovdje s 11 reprezentativaca. Teško me uvjeriti da su igrači poput braće Valčić, Skoka, oba Markovića, Miklavčiča, Vuglača, Pavlovića, Vorija, Mandalinića, Cingesara slabiji od ove ekipe. Jači su za tri klase, a imali su dvije pobjede. Odmah sam rekao da ćemo imati uspona i padova i tako je bilo i tako će biti i ubuduće. Međutim mislim da je Zagreb napravio dobru politiku, da se oslanjamo na ove igrače i proizvodimo. Sada imamo godišta 2002., 2004., 2006. i 2008. i pokušavamo podići tu razinu kako bi izbacili što više naših igrača. To je mukotrpan posao, ali u konkurenciji onih s velikim proračunima možemo jedino tako. Pogledajte i Celje, mi si npr. ne možemo priuštiti jedno Accambrayja niti na posudbu. osim toga njihova liga nije loša jer je tu Celje, Gorenje, Maribor, Ribnica, to nisu kikiriki klubovi. A mi smo se sveli po kvaliteti na Nexe i Zagreb."

Slijedi dvoboj protiv Nantes u kojem PPD Zagreb želi bodove, ali jasno je da su Francuzi opet favoriti.

"U Nantesu smo dobro igrali, nudio nam se bolji rezultat, ali malo smo bili dekoncentrirani, no unatoč tome tim nastupom mogli smo biti zadovoljni. Bila bi velika pogreška da sada pomislimo da ćemo ih dobiti zato što smo tamo bili blizu ili zato što ih je Motor dobio. Moramo biti pametni i motivirani, vrlo koncentrirani, no imamo velikih problema s ozljedama. Nije nam lako. Nakon Nantesa za dva dana igramo u Prešovu pa nam dolazi Motor i nije lako niti tu balansirati. Nakon što je izgubio doma od Motora, Nantes sigurno ima malo alarmantnu situaciju i mislim da će biti jako motiviran da to nadoknadi. Znamo da opasnost prijeti sa svih strana, Nantes ima dva fantastična krila Riveru i Balaguera, u vanjskoj liniji Kiru Lazarova, Nyokasa, Lagardea, Clairea, na golu Dumoulina, imaju oni pregršt dobrih igrača. Oni su favoriti, to je neosporno."

Senjamin Burić posebno dobro poznaje Nantes, upravo on je stigao u Zagreb iz redova ovog francuskog kluba.

"Dolazi stvarno dobra momčad, a koliko znam imaju nekoliko ozlijeđenih igrača. Gurbindo je već duže ozlijeđen, Lagarde također nije spreman, a ozlijeđen je i prvi pivot Tournat koji je okosnica ekipe. Bez njega su nam šanse koliko-toliko veće da dobijemo ovu utakmicu. Očekujem borben pristup s naše strane, a morat ćemo zaustaviti te njihove polukontre. Dosta dobro poznajem Nantes, on ne mijenja mnogo i sustav mu je uglavnom isti."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!