Rukomet

Vrijeme je za pobjede: PPD Zagreb u Areni dočekuje Nantes

Jan Šneler • subota, 24.11.2018.
Vrijeme je za pobjede: PPD Zagreb u Areni dočekuje Nantes
Foto: FaH

U 9. kolu rukometne Lige prvaka, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb dočekat će aktualne doprvake Europe, rukometaše Nantesa...

Kada je PPD Zagreb došao do slavlja kod Flensburga, činilo se da bi ta pobjeda mogla biti ključna u ukupnom poretku. Ipak, ispostavilo se samo kako bez te pobjede PPD Zagreb danas ne bi imao velike šanse za prolaz. Skupina B je vrlo izjednačena, pogotovo od Nantesa do PPD Zagreba. Govorimo dakle o rasponu od trećeplasirane do posljednje momčadi, a razlika iznosi dva boda.

Nažalost, u takvim okolnostima Motor Zaporožje i Celje, najveći konkurenti Zagrebaša, uspjeli su doći do pobjeda, nekih iznenađujućih remija i trenutno su ispred PPD Zagreba. S obzirom na to da danas igraju međusobno, postoji opasnost da netko od njih značajnije pobjegne. Iz tog razloga stoji ovaj naslov jer PPD Zagreb jednostavno mora doći do neke pobjede kako bi malo podignuo raspoloženje u momčadi.

Slavlje protiv Celja u Zagrebu nije dovoljno i Zagrebašima treba još jedna pobjeda protiv jake momčadi kako bi dokazali da vrijede i da mogu. Realno, ovo je odlična prilika za Zagrebaše. Nantes je potpuno van forme (u prošlom kolu izgubili doma od Motora 27:23), a nedostajat će im svakako nekolicina važnih igrača. Neće danas igrati Eduardo Gurbindo, Romain Lagarde i Nicolas Tournat, a s ozljedama muku muči i Espen Lie Hansen.

Nantes je doprvak Europe, ali jednako tako bez ove nabrojane trojice teško bi mogli na duže staze igrati. U redovima PPD-a dogodio se mali šok prije nekoliko dana kada je Lino Červar rekao da napušta klubu na kraju polusezone. Neki to objašnjavaju obvezama vezanim uz reprezentaciju, neki sukobom unutar kluba, ali do promjene je došlo.

Ono o čemu PPD Zagreb mora voditi računa je neponavljanje grešaka iz Celja. Sramotno je bilo gledati taj susret i pogotovo period u kojem su Slovenci prilično lagano dolazili do prednosti. Červar izrazito forsira igru sedam na šest i ponekad sedam na pet. U većini slučajeva to izgleda toliko nespretno, isforsirano, neuigrano, a ponavljamo češće se igra nego što se ne igra. Epilog je činjenica da je PPD Zagreb primio čak osam golova na taj način. To je stvarno previše i protiv Nantesa se to ne smije događati.

Zagrebaši moraju odigrati čvrstu obranu i nastojati što lakše zabijati u napadu. To znači da se situacije u kojima igrači promašuju dvije-tri kontre zaredom ne smiju događati. Objektivno, Nantes je bolja momčad, pa čak i kada ne igra s najboljim igračima. Pobjeda je moguća samo ako svi odigraju sjajno. Dobra stvar za Zagreb je što uz potporu sjajnih vratara, ova momčad ima snage da dođe do važne pobjede. Utakmica počinje u 19.15 sati.

EHF Liga prvaka, 9. kolo:
PPD Zagreb - Nantes (19.15)

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!