Košarka

Tomić predvodi Barcelonu u 100. El Clasicu u Palau Blaugrani

Jan Šneler • nedjelja, 25.11.2018.
Tomić predvodi Barcelonu u 100. El Clasicu u Palau Blaugrani
Foto: EPA

Iako nije na rasporedu onaj daleko poznatiji i popularniji nogometni, košarkaški El Clasico također pruža dosta uzbuđenja, a ovaj je poseban zbog 100. takve utakmice koja će se odigrati u Palau Blaugrani...

Ako pitate navijače oba kluba, dvoboji Barcelone i Real Madrida u regularnom dijelu sezone izgubili su svaki smisao. Svima je jasno kako se sve odlučuje u doigravanju te ih regularne utakmice ne uzbuđuju pretjerano. Pogotovo je to vidljivo od trenutka kada je Euroliga postala iznimno jaka i naporna za košarkaše.

Barceloni će ovo biti treća utakmica u četiri dana. U srijedu su igrali kod Panathinaikosa, petak je bio rezerviran za Olimpiju Milano i sada dočekuju Real. Ne treba niti govoriti koliko su igrači umorni i iscrpljeni nakon brojnih putovanja i napetih utakmica. Kako bi stvar bila gora, za četiri, odnosno pet dana Real čeka susret s CSKA Moskvom, dok Barcelona igra protiv Fenerbahčea.

U tako gustom rasporedu jasno je kako ligaška utakmica gubi smisao i nije u centru interesa ovih momčadi. ACB liga je duga, ima još dovoljno vremena za popravak, a i sama sezona je iznimno dugačka i treba se dobro pripremiti za samu završnicu. Posebno se to odnosi na Real koji opet slovi kao jedan od glavnih favorita za naslov prvaka, iako Barcelona sudeći po rezultatima u Euroligi ovu sezonu želi napraviti iskorak.

U svakom slučaju bit će ovo zanimljiv ogled, hrvatske navijače može veseliti činjenica da je kapetan Barcelone Ante Tomić jedan od njihovih najvažnijih igrača ove godine. Ipak, za nešto zanimljivije i uzbudljivije derbije, ipak treba pričekati oglede u Euroligi ili doigravanje u ACB ligi. Utakmica počinje u 19.30 sati.

ACB liga, 10. kolo:
Barcelona - Real Madrid (19.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!