Nogomet

I dalje nema uvjeta za odigravanje susreta, uzvrat između Rivera i Boce do daljnjeg odgođen

Branimir Korać • nedjelja, 25.11.2018.
I dalje nema uvjeta za odigravanje susreta, uzvrat između Rivera i Boce do daljnjeg odgođen
Foto: EPA

Nakon sinoćnjeg divljanja navijača River Platea ispred stadiona i napada na igrače Boca Juniorsa, uzvratni dvoboj finala Cope Libertadoresa odgađan je i na kraju prebačen za nedjelju, ali nekoliko sati uoči najavljenog početka stigla je vijest o novoj odgodi...

Kada i kako će se odigrati dvoboj između River Platea i Boca Juniorsa, uzvrat finala Cope Libertadoresa, nije poznato. Meč je odgođen za danas u 21 sat nakon sinoćnjih pokušaja odigravanja dvoboja, no i današnji termin je prekrižen.

Dobro je poznato što se događalo, na dolasku na stadion Bocin autobus iz neshvatljivih razloga morao je proći kroz navijače Rivera koji su ga zasuli raznim predmetima, porazbijali stakla, ozlijedili igrače i vrhunac svega bilo je bacanje suzavca od strane policije koji je samo dodatno pogoršao situaciju među Bocinim igračima.

Dvojica su završili u bolnici, poveći broj imao je rane i ožiljke od stakla, a šestorica su u svlačionici povraćali zbog djelovanja suzavca. Bez obzira na sve to, CONMEBOL je inzistirao na odigravanju utakmice i tek dogovor klubova na kraju je presudio u odgodi.

Susret je prebačen za nedjelju, 24 sata kasnije, ali nekoliko sati uoči početka ponovno je odgođen. Potvrdio je to CONMEBOL koji je uvažio zahtjev Boca Juniorsa koji je istaknuo da ne postoje uvjeti za odigravanje dvoboja, posebno jer su stradali igrači i ne garantira im se sigurnost.

Kada su u pitanju ova dva kluba i njihovi "navijači", pitanje je tko i kada će uopće moći garantirati potpunu sigurnost i spriječiti bilo kakve nove incidente. Prvi dvoboj kojem je domaćin bila Boca okončan je 2:2 i mora se odigrati još i uzvrat, a kada, još uvijek nije poznato.

Internetskim forumima traje rat navijača oba kluba, prijetnje se razbacuju na sve strane i pitanje je u čemu je smisao svega. Svaka čast na temperamentu i rivalstvu, ali neke stvari stvarno graniče sa zdravim razumom. Ovo nije prvi put, a divljali su i navijači Boce kroz povijest i to ne tako davnu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zmazek25.11.2018. u 19:38
    3:0 za Bocu pa nek drugi put promisle debili hoce li napadati autobus suparnickih igraca
    Zmazek