Nogomet

Guardiola: "Lyon je jedan od najtežih protivnika s kojima sam se ikada susreo"

Branimir Korać • srijeda, 28.11.2018.
Guardiola: "Lyon je jedan od najtežih protivnika s kojima sam se ikada susreo"
Foto: EPA

Manchester City nije uspio doći do pobjede u gostima kod Lyona, remizirao je 2:2, a Pep Guardiola nakon dvoboja komplimentirao je domaćinu proglasivši ga jednim od najtežih protivnika s kojima se ikada susreo...

Lyon definitivno ne leži ovom Manchester Cityju. Na Etihadu ga je svladao 2:1 i tako ostvario neočekivan rezultat, a zatim je bio vrlo blizu pobjede i na svom travnjaku u Lyonu.

Dva puta je domaćin vodio golovima Maxwela Corneta, isti igrač imao je još nekoliko sjajnih prilika, no City se nekako izvukao i izborio remi 2:2. Pep Guardiola nakon susreta hvalio je Francuze i komplimentirao im na sjajnom nastupu.

"Osuševljeni smo i jako sretni ovim rezultatom. Lyon je jedan od najtežih protivnika s kojim sam se ikada susreo. Fizički je moćan, vrlo jak, a kontranapad mu je nevjerojatan. Ljudi kažu da je francuska liga samo PSG, ali itekako su u krivu. Kada god sam se susreo s francuskim klubovima bilo je jako teško, fizički su to iznimno snažne momčadi i upravo zato im je reprezentacija i svjetski prvak. Svi imaju kvalitetu, ne gube olako loptu, snažni su i nevjerojatno brzi. Protiv ovakvih protivnika je nevjerojatno teško igrati i zato svaka čast mojim igračima", govorio je Guardiola.

Lyon je ovim remijem napravio korak prema prolazu u osminu finala dok je City osigurao nokaut fazu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!