Košarka

VIDEO: Najbolja Hezonjina utakmica u dresu Knicksa, Šarić dobar u pobjedi Minnesote

Branimir Korać • četvrtak, 29.11.2018.
VIDEO: Najbolja Hezonjina utakmica u dresu Knicksa, Šarić dobar u pobjedi Minnesote
Foto: EPA

Mario Hezonja odigrao je svoju najbolju utakmicu od dolaska u New York Knickse, no to nije pomoglo njegovoj momčadi da dođe do pobjede protiv Philadelphije. Dobar je bio i Dario Šarić, a njegova Minnesota pregazila je Spurse...

Philadelphia nije imala nikakvih problema s New Yorkom. Lakoćom je slavila, vrlo brzo je stekla kontrolu nad susretom i nakon toga rutinski je odrađivala posao. Na kraju je odnijela pobjedu 117:91 što pokazuje kakav je dvoboj igran u Philadelphiji.

"Nismo imali nikakav odgovor na njihovu igru. Bili su vrlo koncentrirani, brzo su nam pobjegli i nismo imali šanse", rekao je trener Knicksa David Fizdale.

Nije pomogla niti vrlo dobra večer Marija Hezonje koji je odradio vrlo dobar posao u prvoj četvrtini gdje je predvodio Knickse. Susret je završio s 26 minuta na terenu i 17 ubačenih poena (5/9 za dva, 2/6 za tri, 1/1 slobodna), pet uhvaćenih skokova i četiri ukradene lopte. Promašivao je uglavnom kasnije kada su se Sixersi već poprilično odvojili.

Osim Hezonje 17 poena upisao je i Enes Kanter (šest skokova) dok je Damyean Dotson dodao je 16 poena.

Kod gostiju Joel Embiid upisao je 26 poena i 14 skokova, a JJ Redick dodao je 24 poena.

Vrlo lagan posao imala je i Minnesota koja je na svom parketu pregazila San Antonio Spurse uz dobar nastup Darija Šarića. Nije bilo potrebe za neku veliku minutažu kod igrača jedne i druge momčadi, sve je riješeno vrlo brzo i oba trenera dosta su rotirali.

Tako je Šarić na parketu proveo 17 minuta, sasvim dovoljno za deset ubačenih poena (2/4 za dva, 2/4 za tri) i šest uhvaćenih skokova. Od dolaska Šarića i Covingtona te prelaska Butlera u Sixerse, Minnesota je na omjeru 7-2.

Covington je susret završio s 21 poenom i devet skokova, a po 16 poena dodali su Karl-Anthony Towns (11 skokova, pet asistencija) i Derrick Rose. Kod Spursa Jakob Poeltl ubacio je 14 poena uz osam skokova, a Quincy Pondexter dodao je 13 poena.

Portland Trail Blazersi svladali su na svom parketu Orlando Magic sa 115:112 uz sjajnu šutersku večer Damiana Lillarda. Lillard je postavio rekord Blazersa po broju ubačenih trica u jednoj utakmici, utrpao ih je deset iz 15 pokušaja i susret završio s 41 poenom. Šutom izvana pomogao mu je i Nik Stauskas s 18 poena i 5/8 tricom dok je Jusuf Nurkić dodao 16 poena, 13 skokova i pet asistencija.

Kod gostiju Nikola Vučević ubacio je 20 poena uz osam skokova i sedam asistencija, a Evan Fournier dodao je 17 poena.

Triple-double Jamesa Hardena nije spasio Houston Rocketse i glatko su poraženi u teksaškom derbiju protiv Dallas Mavericksa. Harden je upisao 25 poena, 11 skokova, 17 asistencija i šest osvojenih lopti, no nedostajao je Chris Paul i to se itekako osjetilo.

Kod Dallasa sa sjajnim igrama nastavlja Luka Dončić koji je ubacio 20 poena uz šest skokova, a isti broj poena dodao je Devin Harris. JJ Barea ubilježio je 13 poena i 12 asistencija.

Do glatke pobjede došli su i Clippersi protiv Phoenix Sunsa sa 115:99. Odličan ulazak u drugo poluvrijeme od strane domaćina prelomio je dvoboj, Sunsi su ušli u visok zaostatak i nakon toga više nisu imali šanse. Dragan Bender i dalje ne dobiva minutažu.

Pobjednika su predvodili Danilo Gallinari s 28 poena i deset skokova, Lou Williams s 20 poena, Tobias Harris s 18 poena i deset skokova te Boban Marjanović s 12 poena i 12 skokova. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 23 poena, a Elie Okobo 19 poena.

Ante Žižić nije imao večer za pamćenje protiv Oklahoma City Thundera. Čak je imao i solidnu minutažu, odradio je 13 minuta, ali ostao bez poena (0/4 za dva, 0/2 slobodna) uz pet uhvaćenih skokova i blokadu.

Russell Westbrook terorizirao je Cavse sa 107. triple-doubleom čime se izjednačio s Jasonom Kiddom na trećem mjestu svih vremena. Susret je završio s 23 poena, 19 skokova i 15 asistencija, a Jerami Grant dodao je 21 poen i pet skokova. Kod Cavsa Jordan Clarkson ubacio je 25 poena, a Collin Sexton 21 poen uz deset skokova.

NBA:
Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 108:84
Philadelphia 76ers - New York Knicks 117:91
Brooklyn Nets - Utah Jazz 91:101
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 116:113
Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 100:83
Houston Rockets - Dallas Mavericks 108:128
New Orleans Pelicans - Washington Wizards 125:104
Portland Trail Blazers - Orlando Magic 115:112
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 115:99
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 128:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!