Europska liga, skupina D, 5. kolo, 29.11.2018, 18:55 h, Sukru Saracoglu, Istanbul
Suci: Robert Schörgenhofer (Austrija)
Fenerbahçe
Fenerbahçe
0:0(0:0) Dinamo
Dinamo

Dinamo remizirao s Fenerbahčeom i osigurao prvo mjesto u skupini!

Branimir Korać • četvrtak, 29.11.2018.
Dinamo remizirao s Fenerbahčeom i osigurao prvo mjesto u skupini!
Foto: EPA

Dinamo je dobro odradio posao u Istanbulu protiv Fenerbahče i remijem bez pogodaka potvrdio je prvo mjesto u skupini, bez obzira na ishod susreta posljednjeg kola protiv Anderlechta...

Fenerbahçe
Fenerbahçe
Dinamo
35
Harun Tekin
4
Mauricio Isla
33
Roman Neustädter
37
Martin Škrtel
3
Hassan Ali Kaldirim
24
Baris Alici
32
Jailson
99
Eljif Elmas
39
Yassine Benzia
28
Mathieu Valbuena
22
Michael Frey
 
 
 
Trener
Erwin Koeman
8
(do 90'+1')
99
(do 64')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica

U prvom poluvremenu Fenerbahče je bio aktivniji i nešto opasniji, ali u drugom dijelu Dinamo je dominirao, imao prilike, nedosuđeni kazneni udarac i neopravdano poništen pogodak. Pogodio je Stojanović i vratnicu te su Modri mogli lako napustiti Istanbul s punim plijenom.

No i ovako je dobro, ostao je Dinamo neporažen i s ovim bodom osigurao prvo mjesto u skupini na kraju grupne faze natjecanja.

U prvom dijelu nije bilo posebnih uzbuđenja. Fenerbahče je uglavnom imao inicijativu i više loptu u svojim nogama, ali tek u završnici poluvremena kreirao je nekoliko opasnih situacija pred Dinamovim golom. S druge strane Modri su imali dva pokušaja izvana, ali nedovoljno opasna za domaćeg vratara.

Prvi put Fener je ozbiljno zaprijetio u 40. minuti kada je Valbuena ubacio na drugu vratnicu gdje je bio Martin Škrtel koji iz blizine puca glavom, Theophile-Catherine mu je dovoljno zasmetao da lopta ode pokraj gola.

Odmah nakon toga nova prijetnja, odlično ubačena lopta u 16 metara išla je na Barisa Alicija, no Rrahmani spašava u zadnji čas da bi nakon kornera pogriješio Livaković koji je otišao u prazno, ali Škrtel to ne kažnjava.

U sudačkoj nadoknadi otvorila se dobra situacija za Dinamo, Olmo je povukao loptu, došao do 20-ak metara i proigrao Gavranovića koji je komplicirao i na kraju pucao u blok.

Gavranović je bio u dobroj situaciji i početkom drugog dijela kada je Hajrović jako dobro ubacio, ali napadač Dinama na petercu nije uspio doći do lopte.

Sporna situacija u 65. minuti u 16 metara Turaka. U dvoboju su bili Olmo i Mauricio Isla, dojam je da je Isla dovoljno zakačio Olma da ovaj padne i dosudi se kazneni udarac, ali sudac je samo pustio igru unatoč velikim prosvjedima Modrih na čelu s Nenadom Bjelicom.

Bilo je to razdoblje bolje igre Dinama koji je preuzeo inicijativu i zaigrao kvalitetnije nego dotad.

I deset minuta nakon spornog nedosuđenog kaznenog udarca još jedna odluka koja nije išla Dinamu u korist. Ubačenu loptu iz kornera krasno je glavom u mrežu poslao Gojak, ali Austrijanac je vidio prekršaj Gojaka i nije priznao pogodak.

U završnici susreta Stojanović je zatresao stativu udarcem iskosa, ostalo je 0:0 i Dinamo je stigao do minimalnog cilja u Istanbulu, osvojio je bod.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Fenerbahçe0:0Dinamo
Anderlecht0:0Trnava
1Dinamo 611:3+814
2Fenerbahçe 67:708
3Trnava 64:7-37
4Anderlecht 62:7-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!