Rukomet

Ruskinje pobjedom protiv domaćina Francuske otvorile Europsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.11.2018.
Ruskinje pobjedom protiv domaćina Francuske otvorile Europsko prvenstvo
Foto: EPA

Susretom između Francuske i Rusije otvoreno je Europsko prvenstvo rukometašica. Ruska izabrana vrsta slavila je s 26:23 i time pokvarila raspoloženje i računicu domaćoj reprezentaciji...

Olimpijske pobjednice iz Rija svladale su domaćina ovogodišnjeg Eura, ekipu Francuske, koja je u ulozi domaćina željela na što bolji način otvoriti natjecanje. Odlična igra u obrani te raspoložene Dmitrieva i Samohina pokvarile su planove aktualnih svjetskih prvakinja, ali i gledateljima u Nancyju pružile atraktivan dvoboj.

U konačnici pobjednički sastav u 14. minuti igre stigao je do 5:2 vodstva, da bi na samom kraju prve polovice dvoboja Francuska zahvaljujući Dembele Pavlović stigla do izjednačujućih 11:11.

Pogodak vrijedan poravnanja u uvodnim minutama drugog poluvremena pretvoren je u minimalno pa odmah potom i u 15:12 vodstvo, no unatoč prvom svom osjetnijem vodstvu i probuđenim tribinama rasprodane dvorane, Francuska je vrlo brzo iz situacije da smiri susret u svoju korist i dodatno se odvoji pala u novi zaostatak.

U posljednju četvrtinu dvoboja s dva pogotka prednosti na svojoj strani ulaze Ruskinje, francuske rukometašice uspijevaju održavati aktivan priključak sve do posljednjih pet minuta dvoboja kada preko Samohine zlatne iz Rija odlaze na 24:21 nakon čega je za novi veliki preokret u dvoboju ostalo premalo vremena.

Ruskinje su u konačnici slavile s 26:23 dok Francuskinje nisu uspjele iskoristiti posljednje dvije minute utakmice za barem smanjenje zaostatka.

U uvodnu pobjedu na Europskom prvenstvu osam pogodaka ugradila je Dmitrieva, jedan manje dodala je Samohina dok je Sedojkina skupila devet obrana. Na drugoj strani Leynaud i Glauser zajedno su zaustavile 12 protivničkih šuteva, no osim Kanor sa šest zgoditaka Francuska u napadu nije imala jednako raspoložene pojedinke poput svojih protivnica.

EHF Euro 2018, skupina B, 1. kolo:
Francuska - Rusija 23:26 (11:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!