Rukomet

Hrvatska upisala visok poraz u prvom nastupu na Euru u Francuskoj

Mihaela Bradovski • subota, 01.12.2018.
Hrvatska upisala visok poraz u prvom nastupu na Euru u Francuskoj
Foto: EPA

Prve protivnice Hrvatske, u skupini C Europskog prvenstva, pokazale su se prevelikim zalogajem za izabranu vrstu Nenada Šoštarića. Španjolske rukometašice slavile su s 25:18 uz odlično prvo poluvrijeme u kojem su hrvatske reprezentativke postigle svega pet pogodaka...

Ono što je Hrvatska u Montbéliardu pokazala u prvih pola sata susreta, Nenad Šoštarić i njegove rukometašice željet će što prije zaboraviti. Tek pet pogodaka, uz napadački učinak od 29 posto, puno previše tehničkih pogrešaka te svega dvije obrane u konačnici je moglo biti kažnjeno s više od završnih sedam razlike.

Već nakon osam minuta igre Španjolska je vodila s 5:1, zahvaljujući svojoj prvoj 4:0 seriji dok je druga njena velika serija uslijedila nakon ravno 15 minuta igre. S druge strane, Hrvatska je svoj prvi pogodak iz igre postigla u devetoj minuti.

Četiri minute prije kraja prvog poluvremena hrvatska je reprezentacija pala i u dvoznamenkasti zaostatak; za 14:4 pogodila je Martinez dok se i na odmor otišlo s +10 za španjolske rukometašice.

Ništa se u igri hrvatske vrste nije promijenilo niti na startu drugog dijela, Španjolska je u 41. minuti stigla do velikih dvanaest pogodaka prednosti, koliko je držala i na ulasku u zadnju četvrtinu dvoboja, a onda je, puno prekasno, Hrvatska ipak ublažila ovaj uvodni poraz.

Za prvu 3:0 seriju pobrinule su se Debelić, Glavan i Paula Posavec, iduću seriju režirale su Dežić, Blažević i Turk s dva zgoditka dok je konačnih 18:25 postavila Debelić u zadnjoj minuti.

S četiri postignuta pogotka Ivana Dežić bila je najuspješnija u hrvatskom sastavu, jedan manje dodala je Turk dok su Kapitanović i Pijević na vratima zajedno skupile sedam obrana. U pobjedničkom sastavu sedam je pogodaka postigla Nerea Pena Abaurrea.

EHF Euro, skupina C, 1. kolo:
Španjolska - Hrvatska 25:18 (15:5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nikoništ01.12.2018. u 21:34
    Možda u iducem ciklusu, ako Zlatko bude trener.
    nikoništ
  • narada10801.12.2018. u 20:16
    realno, sve osim tri poraza bi bilo iznenadenje, pobjeda cak senzacija.
    narada108