Košarka

Hrvatskoj ostaje samo teorija, Litva lakoćom stigla do pobjede

Petar Jenjić • nedjelja, 02.12.2018.
Hrvatskoj ostaje samo teorija, Litva lakoćom stigla do pobjede
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je na gostovanju kod Litve te je tako gotovo pa sigurno ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo...

Bilo je teško za očekivati da Hrvatska može doći do pobjede na gostovanju kod Litve u ovakvom sastavu. Iznenađenje se nije dogodilo, Hrvatska nije odigrala dobru utakmicu te je u konačnici poražena rezultatom 79:62. U slučaju pobjede Poljske protiv Italije, Hrvatska se i definitivno oprašta od nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Tek sama završnica druge četvrtine i početak drugog poluvremena donijeli su solidnu igru Hrvatske koja je stigla do egala, ali u vrlo kratkom razdoblju zaredale bi se greške što je Litva itekako znala kazniti. Domaćin je u trećoj četvrtini ponovno otišao do dvoznamenkaste razlike te ju sačuvao do kraja.

Prva je četvrtina odmah pokazala razliku u kvaliteti. Nakon početnih 6:0 i 13:9 Litva je ubacila u brzinu više, a u tom je vremenu zaredala s nekoliko izgubljenih lopti. Iskoristila je to domaća momčad kako bi serijom 10:0 došla do 14 koševa prednosti (23:9) u osmoj minuti.

Imali su Litavci i 16 koševa viška na početku druge četvrtine (29:13), a prednost, koja se polako počela topiti, održavali su sve do kraja poluvremena. Još tri minute prije kraja druge dionice imao je domaćin 11 poena prednosti (40:29), a uslijedila je dobra napadačka rola Jakova Mustapića koji je donio Hrvatskoj samo četiri koša minusa na isteku prvog poluvremena (43:39).

Dobro je krenulo na start nastavka, Hrvatska je došla do poravnanja, ali vrlo brzo vratila se na igru iz prve četvrtine, a Litva ponovno polako stvarala razliku. Tako je minutu prije isteka treće četvrtine domaćin zaključio seriju od 11:0 za 16 koševa viška (65:49). Do kraja susreta Hrvatska se više nije uspjela približiti.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Renaldas Seibutis s 15 koševa i pet skokova, Martynas Echodas dodao je 12 poena i deset skokova. Miro Bilan bio je najbolji kod Hrvatske s 12 koševa, Tomislav Zubčić dodao je 11 poena i pet skokova.

Kvalifikacije za SP:
Litva - Hrvatska 79:62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!