Košarka

VIDEO: Zaboravljeni Bender dobio lijepu minutažu, skroman učinak Hezonje

Branimir Korać • petak, 07.12.2018.
VIDEO: Zaboravljeni Bender dobio lijepu minutažu, skroman učinak Hezonje
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši Dragan Bender i Mario Hezonja noćas su upisali teške poraze. Zahtjevna gostovanja kod Portlanda i Bostona nisu završila dobro za Phoenix i New York...

Phoenix Sunsi teško su stradali u Portlandu koji je bio bolji sa 108:86. Sunsi su pregaženi, domaćin je od četka imao misao samo kako upisati što lakšu i što uvjerljiviju pobjedu nakon nekoliko lošijih nastupa.

Nije igrao CJ McCollum zbog lakše ozljede, no gosti su imali više problema s izostancima, bili su bez TJ-a Warrena i Devina Bookera i samim time praktički bez ikakve šanse. Blazersi su u utakmicu ušli s vodstvom 26:5, na kraju prve dionice vodili su 36:9 i bilo je posve izvjesno tko će do pobjede.

Napokon je značajniju minutažu imao i Dragan Bender kojem je trener Kokoškov pružio 25 minuta, a Bender je za to vrijeme ubacio osam poena (2/3 za dva, 1/4 za tri, 1/1 slobodna) te uhvatio tri skoka od čega dva u napadu.

Portland su predvodili Damian Lillard s 25 poena, osam asistencija i pet skokova, Jake Layman dodao je 24 poena i sedam skokova, a Jusuf Nurkić dodao je 14 skokova. Kod Sunsa Troy Daniels ubacio je 15 poena, a Josh Jackson 14 uz sedam skokova.

U večeri visokih pobjeda uvjerljiv je bio i Boston koji je pregazio Knickse sa 128:100. Celticsi su u ovaj susret ušli vrlo motivirano sa željom uzvraćanja za poraz u prošloj utakmici u Bostonu kada je New York prekinuo svoj niz poraza i slavio sa 117:109.

Od početka je domaćin imao potpunu kontrolu, nije posustajao i samo je podizao prednost koja je na kraju otišla na gotovo 30 poena razlike. Ovo je četvrta pobjeda Celticsa u nizu i na omjeru su 14-10 te polako idu na one pozicije gdje su se i očekivali.

Mario Hezonja ostao je starter, ali nije briljirao. Proveo je na parketu 18 minuta i upisao tri poena (1/2 za dva, 0/2 za tri, 1/1 slobodna), tome je dodao tri poena i dvije asistencije.

Celticse su predvodili Kyrie Irving s 22 poena i osam asistencija, Jaylen Brown s 21 poenom te Al Horford s 19 poena i 12 skokova. Kod poraženih Tim Hardaway ubacio je 22 poena, Emmanuel Mudiay 17 poena uz šest asistencija, Enes Kanter 14 poena uz 11 skokova, a Noah Vonleh 12 poena uz deset skokova.

Houston Rocketsi i dalje igraju ispod očekivane razine o čemu dovoljno govori njihov omjer 11-13. Rocketsi niti u Salt Lake Cityju nisu bili pravi i prebrzo su ušli u visok zaostatak, a na početku drugog poluvremena doživjeli su totalni raspad. Jazzeri su dobili tu dionicu s visokih 38:11, napravili ogromnu razliku i odjurili do pobjede.

Sve su to napravili bez Rudyja Goberta koji je u frustraciji zbog dva brza prekršaja već nakon tri minute isključen i tako ostavio svoju momčad bez startnog centra.

Derrick Favors iskoristio je priliku i predvodio Jazzere s 24 poena i deset skokova, a Joe Ingles dodao je 18 poena i šest skokova. Kod Rocketsa James Harden ubacio je 15 poena i uhvatio šest skokova, Michael Carter-Williams 13 poena, a Clint Capela 12 poena uz deset skokova od čega čak devet napadačkih.

NBA:
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 108:86
Boston Celtics - New York Knicks 128:100
Utah Jazz - Houston Rockets 118:91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!