Nogomet

Oreščanin: "Mislim da je vrijeme da počnemo razgovarati na iskren način, ničiji ego ne može biti iznad ovog kluba"

Branimir Korać • petak, 07.12.2018.
Oreščanin: "Mislim da je vrijeme da počnemo razgovarati na iskren način, ničiji ego ne može biti iznad ovog kluba"
Foto: FaH

Hajduk u subotu igra protiv Istre 1961, a trener Siniša Oreščanin s puno optimizma gleda na taj dvoboj. Bez obzira na ispadanje iz Kupa od Osijeka, Oreščanin je zadovoljan kako se momčad diže...

Još jednom Hajduk kao domaćin igra pred praznim tribinama, posljednja je to utakmica kazne koja je izrečena za događanja na derbiju protiv Dinama, a Oreščanin će napraviti sve da smanji utjecaj praznih tribina na igrače.

"Jako mi je žao zbog praznih tribina, ali iz ove kože ne možemo. Pokušat ćemo da to što manje utječe na nas, mi jednostavno znamo što trebamo i moramo ići dalje."

U Osijeku je u Kupu upisan poraz 2:1, no Hajduk je imao pozitivnih razdoblja.

"Jedino mi je žao što nismo bolje reagirali u to vrijeme kada smo gubili koncentraciju, a znali smo da će Osijek na te refule od 10-15 minuta biti goropadan i tu smo primili te golove na način na koji smo primili. U pripremi smo se nadali i da će nam tu malo i sreća pomoći jer smo ipak prekratko s ekipom. Ne prizivamo sreću, ali bili smo u takvom stanju. Osijek je tu zabio, imao je još jednu šansu, ali veseli me drugo poluvrijeme, reakcija igrača i na ulasku u svlačionicu na poluvremenu, ali i u drugom dijelu to je pokazala. Bili su pozitivni koliko god su mogli biti zbog rezultata, govorom i pogledom pokazivali su da to još uvijek nije gotova utakmica."

Oreščanin u prvih 11 u Osijeku nije stavio nijednog klasičnog napadača, međutim smatra kako to ne znači da je Hajduk igrao bez napadača.

"Uvijek gledamo od sebe, gdje smo i mi treneri griješili i gdje smo mogli bolje, ali ne bih se složio da smo igrali bez napadača."

Slijedi dvoboj protiv Istre, raspored je zgusnut, ali trener vjeruje da su igrači spremni za ovaj dvoboj.

"Ne podcjenjujem niti jednog protivnika, a statistika pokazuje da je Istra gostujuća momčad. Od svojih 12 bodova, deset je osvojila vani. Nikada tako ne razmišljamo već želimo odvagnuti pluseve i minuse i odraditi dobru utakmicu. Ovo nam je treća utakmica u deset dana, ali osjetio sam da igrači žele što prije doći na teren i rezultatski popraviti sliku iz Osijeka."

Neizbježna tema bio je i Ahmed Said koji je putem društvenih mreža izrazio nezadovoljstvo što je ostao bez puta za Osijek.

"Znao sam da će i Said biti tema. Mislim da je vrijeme da počnemo razgovarati na iskren način, ničiji ego ne može biti iznad ovog kluba, Hajduk je prevelik klub. Krenuli smo sagraditi nešto, cilj nam je vratiti Hajduk tamo gdje pripada, izgraditi momčadski duh i tu ničiji ego ne može biti ispred klubu, niti moj, niti ičiji drugi. Mislim da je to dovoljno."

Tudor i Hamza također su u nejasnom statusu.

"Još su dva kola na rasporedu, a onda ćemo sa sportskim direktorom rješavati križaljku. Što se tiče Tudora i Hamze, oni su u kadru, vidjet ćemo danas kroz trening, ali oni su tu."

Što se tiče vratara, od dolaska Oreščanina na klupu prednost među vratnicama dobio je Ljubić dok je Blažević preselio na klupu.

"Ljubić je na početku utakmice u Osijeku dobio onaj neugodan udarac u glavu i to je moguće da je utjecalo na neke stvari koje su se kasnije događale na terenu. Jučer je bio u redu, ali današnji dan donijet će odluku o tome tko će krenuti."

Novi stručni stožer ne libi se pružiti priliku mladima, no protiv Istre možda će momčad biti nešto iskusnija nego u prošla dva dvoboja.

"Kroz ove dvije utakmice otkako smo došli, iz kadra 20 igrača uvijek je tu bilo mladih, osam protiv Rudeša i devet protiv Osijeka. Sutra će biti malih rotacija i tu će vjerojatno ispaštati mladi jer ipak to su tri utakmice u tjedan dana plus putovanja. Naravno da oni mogu fizički odigrati, ali moramo paziti na te stvari. Pokazali smo da računamo na njih, trening je ključ i oni se moraju izboriti za mjesto u ekipi."

Kako tvrdi, nitko nije otpisan i svi će dobiti priliku kroz trening potvrditi kako im je mjesto u Hajduku.

"Danas je točno deset dana kako smo tu. Naravno da smo došli s nekom svojom idejom, ali kao što sam rekao kada smo došli, puno ćemo razgovarati kako bi shvatili što je bilo i gdje je problem. Razgovaramo, ali još nismo stigli sa svima, no pokušavamo u što kraćem roku doći do neke šire slike što je bilo prije. Naravno da svi imaju šansu pokazati se kroz rad i trening. Radna etika na treningu je dobra i nemamo apsolutno nikakav prigovor, ali mislim da se to i vidi."

Što se tiče suđenja, Oreščanin ne želi o njemu, a za dijeljenje pravde u Osijeku nema posebnih primjedbi.

"Nemam neku namjeru komentirati suđenje, nije mi to želja, ali treneri se nekad nađu u specifičnim stanjima i situacijama pa me nemojte hvatati za riječ jer nikad ne reci nikad. Ne bih sad previše o tome, nekako generalno suđenje u Osijeku bilo je OK."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!