Rukomet

Červar: "Naravno da imamo problem i to ne mali jer smo ostali bez tri igrača"

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.12.2018.
Červar: "Naravno da imamo problem i to ne mali jer smo ostali bez tri igrača"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije, Lino Červar, na današnjoj konferenciji za medije objavio je popis s imenima 28 igrača, od kojih će izabrati najbolje za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupit će se u Zagrebu 20. prosinca 2018. godine, gdje će se pripremati do 23. prosinca. Nakon božićnih blagdana odlaze u Poreč, 26. prosinca, gdje će biti sve do 30. prosinca 2018. godine, te od 1. do 8. siječnja 2019. godine. Reprezentacija će sudjelovati na pripremnom turniru HEP Croatia Cup 2019. u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza.

HEP Croatia Cup 2019 – raspored utakmica:
3. siječanj – Italija – Crna Gora
4. siječanj – Hrvatska – Crna Gora
5. siječanj – Italija – Hrvatska

Nakon odigranog turnira izbornik će objaviti konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo 2019.

Pri izboru igrača za Svjetsko prvenstvo 2019., presudnu ulogu su imale ozljede nekolicine njih (Pavlović, Mamić, Marić). Međutim, izbornik Červar smatra kako svi koji su na širem popisu imaju šansu otići na Svjetsko prvenstvo na kojem hrvatska reprezentacija igra u skupini B s reprezentacijama Islanda, Japana, Makedonije, Bahraina i Španjolske.

"Odredili smo prošireni popis igrača koji će konkurirati za Svjetsko prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. Naravno da imamo problem i to ne mali jer smo ostali bez tri igrača. Ostali smo bez Mamića koji nam je jedan od glavnih lijevih bekova, ostali smo i bez Pavlovića i Marića, ali vjerujemo u ovih 28 igrača. Između njih ćemo izabrati onih 16 s kojima ćemo ići na Svjetsko prvenstvo. Ostali će u pričuvi čekati ako bude trebalo doći u München", istaknuo je Červar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!