Košarka

Bogdanović: "Jako smo daleko od Svjetskog prvenstva, ovakve kvalifikacije nemaju smisla"

Branimir Korać • utorak, 11.12.2018.
Bogdanović: "Jako smo daleko od Svjetskog prvenstva, ovakve kvalifikacije nemaju smisla"
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija gotovo sigurno neće vidjeti Svjetsko prvenstvo. Ostale su neke male matematičke šanse, ali realnost je drugačija, a svjestan je toga i Bojan Bogdanović...

Vrlo loše odrađenim kvalifikacijama Hrvatska je prokockala najveći dio šansi za plasman na Svjetsko prvenstvo. Svjestan je i Bojan Bogdanović da šanse baš i nisu najveće iako, naravno, nada živi dok god postoji ikakva matematika.

"Jako smo daleko od Svjetskog prvenstva. Nadam se da ćemo osigurati mjesto među sudionicima, ali bit će jako teško", rekao je Bogdanović za Eurohoops.

U ovim kvalifikacijama NBA igrači igrali su vrlo malo, a Bogdanović, Šarić i društvo uoči početka NBA sezone sudjelovali su u dva susreta druge faze natjecanja i upisali dva poraza koji su značajno umanjili hrvatske šanse. Domaći od Litve i gostujući od Poljske.

U svakom slučaju, igrač Indiana Pacersa smatra da ovakve kvalifikacije bez NBA i euroligaških igrača nemaju nikakvog smisla, pogoduju samo onima s ogromnom bazom igrača ili pak onima koji nemaju toliko nositelja igre u ta dva najveća natjecanja.

"Nema smisla. Slovenija koja je europski prvak neće biti na Svjetskom prvenstvu, a još neke sjajne reprezentacije poput Hrvatske i Turske su daleko od Kine. Još je tu nekoliko reprezentacija koje će imati težak posao. Nema smisla igrati na ovaj način."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!