Rukomet

Francuskinje se pridružile Ruskinjama u polufinalu, Crna Gora kiksom razveselila Švedsku

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.12.2018.
Francuskinje se pridružile Ruskinjama u polufinalu, Crna Gora kiksom razveselila Švedsku
Foto: EPA

Uz već otprije poznate polufinalistice Ruskinje, mjesto među četiri najbolje reprezentacije ovog Europskog prvenstva iz skupine 1 osigurale su i Francuskinje. Šveđanke na kraju idu u borbu za peto mjesto nakon što je Crna Gora kiksala protiv Danske...

Rasplet skupine 1 u konačnici odgovara i ukupnom dojmu koje su Rusija i Francuska, kao dvije reprezentacije koje su izborile polufinalni susret, ostavile u dosadašnjem dijelu Prvenstva.

Olimpijske pobjednice su prvi favorit za naslov, bez obzira na domaćinski status francuske vrste, a posebno gledajući toplo-hladne predstave Rumunjske, kao i ozljedu Neagu.

Srbija - Francuska 28:38 (14:18)

Francuske su se rukometašice u posljednjem kolu lako obračunale sa Srbijom; slavile su dvoznamenkastom razlikom uz istaknute uloge Nze Minko i Houette koje su postigle devet, odnosno sedam pogodaka.

Veći dio prvog dijela igralo se pogodak za pogodak da bi u samom njegovom finišu Francuska ušla u 5:0 seriju i zaključila ga s komotnom prednosti - 18:14.

A konačno rješenje dvoboja stiglo je već nakon desetak minuta drugog dijela, nakon još jedne identične francuske serije za odlazak na +10, istom razlikom s kojom je susret i okončan.

U redovima poražene ekipe najviše su pogodaka, njih pet, postigle Pop-Lazić, Kovačević i prva šuterica prvenstva s 50 postignutih pogodaka Katarina Krpež Slezak.

Danska - Crna Gora 24:23 (15:11)

I dok su rukometašice domaće vrste lako odradile svoju zadaću, nešto ranije Crna Gora je s jednim pogotkom razlike izgubila od Danske i tako prokockala i borbu za peto mjesto.

Iako su na egal vraćale negativnih 9:14 iz 27. minute pa zatim i 20:23 koliko je na semaforu Arene u Nantesu stajalo šest minuta prije kraja, posljednju priliku za podjelu bodova, pa samim time i ogled s Norveškom, propustile su sa zvukom sirene.

Deveterac u posljednjoj sekundi nije uspjela realizirati Jauković, ali treba dodati kako su Dankinje te koje su kroz čitav susret pokazale više o čemu svjedoči i samo kretanje rezultata. Danska vrsta, naime, niti u jednom trenutku nije bila u rezultatskom minusu.

U redovima pobjedničke ekipe uvjerljivo je najbolja bila vratarka Sandra Toft s 18 obrana dok je u napadu šest pogodaka postigla Hansen. Na drugoj strani Jovanka Radičević sedam se puta upisala u listu strijelaca.

Švedska - Rusija 39:30 (18:17)

Današnjim rezultatima u ovoj skupini najviše je profitirala Švedska, koja je uoči ovog kola, a da bi izborila susret za peto mjesto, morala svladati favoriziranu Rusiju uz poraz Crne Gore.

A na krilima fantastične Nathalie Hagman, koja je od 39 švedskih pogodaka postigla njih 17, uz tek jedan promašaj, protiv nešto opuštenije Rusije, kojoj eventualni poraz nije mogao ugroziti niti prvu poziciju, ostvarile su upravo ono što su mnogi označili kao nemoguće.

Ruskinje nisu pronašle rješenje za Hagman, skupile su i pet izgubljenih lopti više, Sedojkina je mjesto na vratima u većem dijelu susreta prepustila svojoj zamjeni, a odmornije će u dvoboj s Rumunjskom i Managarova, Vjahireva i Kuznjecova pa, iako su izgubile s devet razlike i primile čak 39 zgoditaka, olimpijske pobjednice sigurno neće gubiti san zbog danas izgubljenih bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!