Rukomet

Težak udarac za Rumunjsku: Neagu zaradila jednu od najtežih ozljeda i mora na operaciju

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.12.2018.
Težak udarac za Rumunjsku: Neagu zaradila jednu od najtežih ozljeda i mora na operaciju
Foto: EPA

Najbolja rumunjska igračica Cristina Neagu završila je s nastupom na Europskom prvenstvu i čeka je dugačak i težak oporavak. Rumunjke su ušle u polufinale, a tamo će biti znatno oslabljene neigranjem svoje prve zvijezde...

Pri kraju dvoboja s Mađarskom, koju je Rumunjska u konačnici izgubila s 29:31, Cristini Neagu je tijekom napadačke akcije propalo desno koljeno, a bolan jauk i suze koje su popratile sam trenutak ozljede dale su naslutiti da se radi o ozbiljnom problemu.

U četvrtak ujutro stigla je potvrda, druga najbolja šuterica Prvenstva zadobila je rupturu prednjeg križnog ligamenta i čeka je pauza od minimalno šest mjeseci. Riječ je o najtežoj ozljedi od svih mogućih vezanih za koljeno i posljedice je moguće popraviti jedino operativnim zahvatom.

Nakon operacije očekuje je minimalno tri mjeseca mirovanja dok se povratak u lagani trenažni proces, i to tek nakon blagoslova liječničkog tima, očekuje šest mjeseci nakon operacije.

Sama Neagu po saznanju težine ozljede kratko se obratila putem društvenih mreža. 30-godišnja lijeva vanjska Rumunjske i CSM Bukurešt kratko je poručila:

"Hvala vam svima na porukama i podršci. Nažalost, vijesti nisu nimalo dobre, ono čega sam se bojala se i pokazalo točnim, radi se o rupturi prednjeg križnog ligamenta. U meni je mnogo misli i osjećaja koje baš i ne mogu opisati, ali sve što mogu je ići prema naprijed. Ostajem sa svojim suigračicama do samog kraja i moj san nastavlja živjeti kroz njih."

Iako je Europsko prvenstvo za nju završeno i tek treba donijeti odluku o operativnom zahvatu, najbolja Rumunjka ostat će do kraja Eura uz svoju ekipu. Zajedno je sa svojim suigračicama ovog četvrtka otputovala u Pariz.

"Stožer i Cristina donijet će odluku vezanu za operaciju koljena, ali za sada je odluka ta da ostaje uz svoje suigračice. One će se boriti i za nju, njena prisutnost im puno znači baš kao što je i jučerašnja ozljeda bila šok za svaku od njih", izjavila je kratko za TV Digi Sport Nicoleta Alexandrescu, vođa rumunjske delegacije u Francuskoj.

Izbornik rumunjske vrste Ambros Martin umjesto Neagu je u kadar za završnicu pozvao 21-godišnju Biancu Bazaliu, članicu CSM Bukurešt. Upravo su zbog izostavljanja Bazaliu s konačnog popisa na Martinov račun stigle kritike uoči početka Prvenstva, a koje su mu uputile nekadašnje legende rumunjskog rukometa Cristian Gatu i Stefan Birtalan.

Polufinalni dvoboj između Rumunjske i Rusije na rasporedu je u petak, 14. prosinca u 17.30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!