Nogomet

Najlakša utakmica Dinama u Europskoj ligi, pobjeda protiv Anderlechta kao kruna sjajne godine

Jan Šneler • četvrtak, 13.12.2018.
Najlakša utakmica Dinama u Europskoj ligi, pobjeda protiv Anderlechta kao kruna sjajne godine
Foto: EPA

U posljednjem kolu Europske lige, zagrebački Dinamo koji je već osigurao prvo mjesto u skupini D ugostit će posljednjeplasirani Anderlecht...

Definitivno najlakša i najljepša utakmica za Dinamo u dosadašnjem dijelu sezone. Naravno, ne zbog protivnika koji nije nimalo bezazlen, već zbog činjenice kako su Modri već osigurali prvo mjesto u skupini, prolaz u nokaut fazu i potpuno opušteno mogu izaći na travnjak u Maksimiru te pokušati doći do još jedne pobjede pred svojim navijačima.

Situacija u modrom taboru je sjajna, momčad izgleda odlično i ne treba sumnjati kako će Nenad Bjelica ponovno na teren izvesti postavu koja će htjeti doći do pobjede. Iako se na ljestvici ništa neće promijeniti, u pitanju su značajna financijska sredstva ako Dinamo pobijedi, a i nije nevažno i za Dinamov i nacionalni koeficijent.

U prvom susretu protiv Anderlechta, Dinamo je djelovao kao prava europska momčad. Nije to bila rapsodija Modrih, ali je pokazao odlučnost i mirno došao do tada vrlo važna tri boda. Činjenica da je Dinamo primio svega tri pogotka u pet kola dovoljno govori koliko je obrana čvrsta i koliko cijela momčad sudjeluje i u obrambenim segmentima igre. Upravo zato, Bjelica zna kako bez obzira na to koga poslao na teren, momčad ga neće razočarati.

"Stanje u momčadi je odlično, svi su spremni, kako oni koji su odigrali prvenstvenu utakmicu za vikend, tako i oni koje smo odmarali. Želimo završiti sezonu s dvjema pobjedama, momčad ima dovoljno energije i snage, na raspolaganju nam je preko 20 igrača tako da, kao što sam puno puta rekao, ne mogu pogriješiti koga god da izaberem. Dakako, želimo pobijediti Anderlecht, to nam je vrlo važno zbog... Ma, zbog svega! Ponajprije zbog nas da bismo europsku polusezonu završili uspješno, ali i zbog hrvatskog nogometa kako bismo podignuli naš koeficijent u Uefi što bi nam u skorije vrijeme omogućilo dva predstavnika u Ligi prvaka. Dakle, velik je ulog u igri, nema nikakvih kalkulacija. Trebamo osvojiti tri boda, kako god, a poslije ćemo početi razmišljati o utakmici protiv Hajduka i za njih se dobro pripremiti", rekao je Bjelica na konferenciji za novinare, a prenosi klupska stranica.

O utakmici s Hajdukom se još ne razmišlja, što je i uobičajeno kada je u pitanju Bjelica. Trener Dinama često ističe kako ide susret po susret i tek nakon Anderlechta će se posvetiti posljednjem susretu ove godine i derbiju sa splitskim klubom.

Što se tiče današnjeg susreta, jasno je samo kako neće biti Arijana Ademija zbog akumuliranih žutih kartona. Vrijeme u Zagrebu je prohladno, međutim kada usporedimo današnje temperature s onima prije nekoliko godina kada su se brojali minusi, ne čudi podatak koji su objavili iz kluba o prodanih 15.000 ulaznica.

Maksimir će tako biti lijepo ispunjen te će publika nositi Dinamo do još jedne pobjede s kojom će zaključiti europsku jesen. Podsjetimo, jesen u kojoj su upisali samo jedan poraz od Young Boysa. Susret počinje u 21 sat, a pravdu će dijeliti Sandro Schärer iz Švicarske.

Europska liga, 6. kolo:
Dinamo - Anderlecht (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!