Zimski sportovi

Aleksander Aamodt Kilde ostavio konkurenciju daleko iza sebe u spustu u Val Gardeni

Mihaela Bradovski • subota, 15.12.2018.
Aleksander Aamodt Kilde ostavio konkurenciju daleko iza sebe u spustu u Val Gardeni
Foto: EPA

Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde uvjerljivo je slavio u spustu u Val Gardeni. Kilde je ostavio daleko iza sebe prve pratitelje...

Aleksander Aamodt Kilde stigao je do treće pobjede u karijeri u Svjetskom kupu slaveći u spustu u Val Gardeni s velikih 86 stotinki prednosti nad Maxom Franzom.

Kilde je tako pobjedi iz spusta iz Garmischa 2016. godine te superveleslaloma iste godine iz Hinterstodera, dodao i ovu pobjedu. U Val Gardeni je već dva puta bio na postolju i to oba puta u superveleslalomu kada je 2015. godine zauzeo treće mjesto te godinu dana kasnije drugo. Inače ovo mu je tek drugo postolje u spustu u Svjetskom kupu i odmah i druga pobjeda.

Na stazi u Val Gardeni na postolju su mu se pridružili i specijalisti za spust Max Franz i Beat Feuz s 86 i 92 stotinke zaostatka.

Vrlo dobri bili su Amerikanci koji su zauzeli naredna tri mjesta i to Bryce Bennett i Steven Nyman što nije iznenađenje te Travis Gagnon koji je najugodnije iznenađenje na šestom mjestu. Utrku je obilježio težak pad Švicarca Marca Gisina što je uzrokovalo polusatni prekid.

Hrvatska nije imala predstavnika, ove sezone potpuna je koncentracija na tehničke discipline. Nakon jučerašnjeg superveleslaloma i današnjeg spusta, u nedjelju je na rasporedu veleslalom, a u Val Gardenu nakon skijaša dolaze skijašice koje će ovdje voziti spust i superveleslalom u utorak i srijedu.

Spust:
1. Aleksander Aamodt Kilde (Norveška) 1:56.13
2. Max Franz (Austrija) +0.86
3. Beat Feuz (Švicarska) +0.92
4. Bryce Bennett (SAD) +0.98
5. Steven Nyman (SAD) +1.01
6. Travis Gagnon (SAD) +1.05
7. Aksel Lund Svindal (Norveška) +1.08
8. Mauro Caviezel (Švicarska) +1.12
9. Adrien Theaux (Francuska) +1.17
10. Hannes Reichelt (Austrija) +1.31
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!