Košarka

Dvoboj koji puno više znači Tofašu nego Cedeviti

Jan Šneler • utorak, 18.12.2018.
Dvoboj koji puno više znači Tofašu nego Cedeviti
Foto: FaH

U posljednjem kolu grupne faze Eurokupa, košarkaši Cedevite dočekat će turski Tofaš. Iako je hrvatski prvak osigurao prolaz i treću poziciju u natjecanju, Turci se još uvijek bore za Top 16...

U dosta gustom i neugodnom rasporedu, Cedevita ima sreće da današnji susret 10. kola, ujedno posljednjeg grupne faze Eurokupa, može odigrati bez velikog pritiska. Hrvatski prvak već je prošao dalje, zna se da će završiti grupnu fazu na trećem mjestu i ostaje samo pitanje ukupnog skora.

Tofaš s druge strane još uvijek nije osigurao prolaz i treba mu pobjeda protiv Cedevite i domaći poraz Limogesa od posljednjeplasirane Arke kako bi prošli dalje. Teško je očekivati takav scenarij, ali jasno da će gosti doći maksimalno motivirani.

Na Cedeviti je da odigra poštenu i dobru utakmicu jer neko opuštanje i poraz na domaćem parketu sigurno nisu u planu Slavenu Rimcu. Cedeviti ide dobro u posljednje vrijeme i bilo bi poželjno nastaviti taj niz.

"Moramo biti oprezni, s obzirom na to da je njima ta utakmica još uvijek bitna. Oni mogu proći dalje, ukoliko Limoges kod kuće izgubi od Poljaka i sigurno će biti motivirani, a na nama je da isto tako budemo dobri. Bez obzira što nama ova utakmica ne znači ništa i ne možemo napredovati na tablici, mislim da moramo odigrati jednu pravu utakmicu", rekao je za službene stranice kluba Rimac.

Susret je na rasporedu u 20 sati.

Eurokup, 10. kolo:
Cedevita - Tofaš (20:00)

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!