Nogomet

Sve na penale: Tunižani s dva igrača manje do petog mjesta na Svjetskom klupskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • utorak, 18.12.2018.
Sve na penale: Tunižani s dva igrača manje do petog mjesta na Svjetskom klupskom prvenstvu
Foto: EPA

Nogometaši Esperance Tunisa zauzeli su peto mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu koje se održava u Al Ainu. Tunižani su u utakmici za peto mjesto boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Chivas Guadalajaru...

Afrički prvak Esperance Tunis slavio je u susretu za peto mjesto protiv Chivas Guadalajare nakon jedanaesteraca. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a onda su Tunižani u osam serija jedanaesteraca bili uspješniji.

I u 90 minuta golovi su padali jedino s 11 metara i to oba u prvom poluvremenu kada je Chivas poveo preko Sandovala već u petoj minuti da bi Belaili u završnici prvog dijela poravnao na 1:1.

U drugom poluvremenu Tunižani su ostali s igračem manje kada je u 79. minuti Badri zaradio drugi žuti karton, a u sudačkoj nadoknadi isključen je i Rabii.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca u prvve četiri serije po dva nisu realizirana na svakoj strani, odluka se razvukla do osme serije gdje je Dhaouadi donio pobjedu Tunižanima.

Esperance Tunis je ostao bez polufinala nakon što je s glatkih 0:3 poražen od Al Aina, a Chivas je u četvrtfinalu izgubio od Kashiwe 2:3.

Susret za peto mjesto, Svjetsko klupsko prvenstvo:
Esperance Tunis - Chivas Guadalajara 6:5 (1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!