Košarka

Tofaš u završnici prelomio susret i svladao Cedevitu

Petar Jenjić • utorak, 18.12.2018.
Tofaš u završnici prelomio susret i svladao Cedevitu
Foto: FaH

Tofaš je stigao do pobjede na gostovanju kod Cedevite koja je, unatoč porazu 96:92, ostala na trećem mjestu skupine B Eurokupa...

Cedevita je na domaćem terenu upisala poraz u sklopu desetog kola Eurokupa te tako grupnu fazu zaključila s omjerom 5-5. Već je ranije zagrebačka momčad osigurala treću poziciju i rezultat u današnjoj utakmici protiv Tofaša nije im bio toliko važan. U konačnici je turska momčad slavila rezultatom 96:92

Prvi dio prve četvrtine pripao je Cedeviti koja je u završnici ipak posustala. Tofaš je u minutu i pol napravio seriju 10:0 i stigao do vodstva 26:19. S četiri uzastopna poena zagrebačka je momčad ipak s manjim zaostatkom zaključila prvu četvrtinu.

Otvaranje druge dionice ipak je bilo drugačije. Turska je momčad ostavila Cedevitu bez poena više od pet minuta što je iskoristila za deset uzastopnih koševa i 13 poena prednosti (36:23). Susret se okrenuo u drugom poluvremenu, a domaćin je tijekom treće četvrtine ubacio čak 34 poena od čega šest trica.

Na ulasku u posljednjih deset minuta Tofaš je imao dva koša viška (73:71). Pet minuta prije kraja domaćin je poenima Pullena vodio s 87:81, međutim, uslijedila je serija gostujuće momčadi od čak 15:2 kojom je prelomila susret u svoju korist.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Diante Garrett s 20 poena, dok je Yigit Arslan dodao 18 koševa. Elgin Cook bio je nezaustavljiv kod Cedevite s 32 poena i devet skokova, dok je Jacob Pullen dodao 14 koševa.

Eurokup, 10. kolo:
Cedevita - Tofaš 92:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!