Ostali sportovi

Vatreni najbolja momčad godine, Modrić najbolji sportaš, Perković najbolja sportašica

Petar Jenjić • srijeda, 19.12.2018.
Vatreni najbolja momčad godine, Modrić najbolji sportaš, Perković najbolja sportašica
Foto: FaH

Dodijeljene su godišnje nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora za najbolje sportaše i sportašice u 2018. godini. Dvije nagrade odnijela je hrvatska nogometna reprezentacija, jednu i ispred Davis Cup reprezentacije...

Hrvatski olimpijski odbor dodijelio je nagrade za najbolje sportaše i sportašice u ovoj godini, a očekivano su dominirali nogometaši. Hrvatska nogometna reprezentacija odnijela je dvije nagrade, onu za najbolju mušku momčad, kao i za najboljeg promicatelja Hrvatske u svijetu.

Davis Cup reprezentacija jedna je od onih koja u jakoj konkurenciji nije dobila nagradu za najbolju momčad, ali je zato dobila posebnu, utješnu nagradu za promicanje sporta.

Kao što se moglo i očekivati, Luka Modrić najbolji je sportaš Hrvatske. Sandra Perković najbolja je sportašica, dok je najbolja ženska ekipa karate reprezentacija.

Zlatko Dalić najbolji je trener, a najbolja posada braća Sinković, dok je nagradu za fair-play dobio član brdsko-biciklističkog kluba "Asi" iz Varaždina Marin Ranteš. Na natjecanju Svjetskog kupa u Kanadi priskočio je u pomoć velikom suparniku koji je na kraju stigao do pobjede, a Ranteš završio drugi.

Morana Paliković Gruden dobila je trofej Međunarodnog olimpijskog odbora - olimpizam na djelu, a nagradu za životno djelo "Matija Ljubek dobili su Branko Omazić, Danko Jerković, Vjekoslav Šafranić, Ante Tanfara i rukometni klub Rudar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!