Nogomet

River Plate potopio nesretnu Kashimu i osvojio treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu

Jan Šneler • subota, 22.12.2018.
River Plate potopio nesretnu Kashimu i osvojio treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu
Foto: EPA

Prije finala Svjetskog klupskog prvenstva u Abu Dhabiju, odigran je susret za treće mjesto između japanske Kashime i argentinskog River Platea. Očekivano je do pobjede došla južnoamerička momčad, iako niti Kashima nije bila bez prilika...

Iako konačan rezultat sugerira da je momčad River Platea lagano stigla do slavlja, Kashima je potpuno pala tek u posljednjoj dionici susreta.

Već nakon desetak minuta mogli smo vidjeti po jednu priliku za svake strane. Obje momčadi bile su vrlo razigrane, a do vodstva je došao River u 24. minuti. Nakon kornera, Bruno Zuculini glavom je poentirao za 1:0.

Vrlo dobar na vratima Kashime bio je Hitoshi Sogahata koji je u više navrata odličnim obranama spašavao svoju momčad. Taman kada se činilo da do kraja poluvremena prednost Rivera neće biti ugrožena, u 44. minuti Hiroki Abe imao je odličnu priliku, no njegov udarac odsjeo je na prečki.

U nastavku susreta, Kashima se potpuno raspala. Već u 61. minuti River je došao do drugog gola, no nakon konzultacije s VAR-om, Gianluca Rocchi poništio je pogodak zbog nedozvoljene pozicije Rafaela Borrea. Ipak, deset minuta kasnije, Gonzalo Martinez zabija za 2:0.

Japanci su dali sve u napad, krenuli svim snagama po smanjenje zaostatka, ali nisu imali sreće. U 84. minuti Shoma Doi pogodio je prečku, da bi Ryota Nagaki par minuta kasnije isto učinio iz slobodnog udarca. Jednostavno, Kashimi danas nije bilo suđeno.

River je iskoristio promašaje te je u 89. minuti precizan s bijele točke bio Borre, da bi u trećoj minuti nadoknade Martinez drugim pogotkom postavio konačnih 4:0.

Svjetsko klupsko prvenstvo, utakmica za 3. mjesto:
Kashima - River Plate 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!