Zimski sportovi

Odličan dan za Hrvate u Madonni di Campiglio: Rodeš prvi put u Top 10, Vidović 18.

Branimir Korać • subota, 22.12.2018.
Odličan dan za Hrvate u Madonni di Campiglio: Rodeš prvi put u Top 10, Vidović 18.
Foto: EPA

Sjajne vijesti dolaze iz Madonne di Campiglio gdje je na rasporedu bio slalom koji je okončan dobrim nastupima hrvatskih skijaša. U drugoj vožnji Hrvatska je imala dva predstavnika, a briljirao je Istok Rodeš koji je završio na sedmom mjestu...

Istok Rodeš pokazao je kako hrvatsko skijanje ipak ima budućnost. Mladi hrvatski skijaš u Madonni di Campiglio s brojem 66 doskijao je do sedmog mjesta, ostvario rezultat karijere i to sve uz napredak od čak 20 mjesta u drugoj vožnji!

Rodeš je ujedno i najmlađi skijaš u Top 15, a iza sebe je ostavio brojne velikane svjetskog skijanja. Već plasman u drugu vožnju bio je odličan rezultat, ali nije se na tome zaustavio i odskijao je sjajnu utrku.

Svakako pljesak zaslužuje i Matej Vidović koji također uzima bodove i to s plasmanom na ukupno 18. mjesto. Vidović je također upisao značajan napredak nakon prve vožnje, nju je završiuo na 29. mjestu.

Pobjedu je odnio Švicarac Daniel Yule koji je 34 stotinke iza sebe ostavio Marca Schwarza dok je treći bio Michael Matt. Malo čudo napravio je Dave Ryding koji je napredovao s 27. na četvrto mjesto.

Vodeći nakon prve vožnje Michael Hirscher napravio je veliku pogrešku u drugoj vožnji i nije uspio zadržati prednost, morao se vraćati na stazi i na kraju je završio na 26. mjestu.

Slalom:
1. Daniel Yule (Švicarska) 1:38.34
2. Marco Schwarz (Austrija) +0.34
3. Michael Matt (Austrija) +0.50
4. Dave Ryding (Velika Britanija) +0.65
5. Giuliano Razzoli (Italija) +1.08
6. Manfred Moelgg (Italija) +1.09
7. Istok Rodeš (Hrvatska) +1.10
8. Felix Neureuther (Njemačka) +1.26
9. Victor Muffat-Jeandet (Francuska) +1.30
9. Alexis Pinturault (Francuska) +1.30
...
18. Matej Vidović (Hrvatska) +2.08
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!