Košarka

Zubac sjajan i protiv Marca Gasola, Bogdanović nastavlja dvoznamenkasti niz

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.12.2018.
Zubac sjajan i protiv Marca Gasola, Bogdanović nastavlja dvoznamenkasti niz
Foto: EPA

Petorica Hrvata bili su u akciji noćas u NBA ligi, a Ivica Zubac bio je najučinkovitiji. Odigrao je još jednu jako dobru utakmicu iako je na drugoj strani stajao Marc Gasol. Dvoznamenkast je još jednom bio i Bojan Bogdanović...

Ivica Zubac nastavio je s odličnim nastupima i u drugom susretu u kojem je dobio kvalitetnu minutažu. Nakon što su Lakersi ostali bez Javaleja McGeeja uoči prošle utakmice, noćas nisu imali na raspolaganju niti Tysona Chandlera, ali Zubac je odličnim nastupom nadoknadio njegov izostanak.

Posebno dobro odradio je prvo poluvrijeme gdje je bio najefikasniji igrač Lakersa sa 16 poena i šutom 8/10 dok je LeBron James tu ubacio tek dva poena uz šut 1/2.

Hrvatski centar bio je jako dobar u napadu, no u obrani je bilo više problema, ali svejedno je bio jedini igrač Lakersa uz Lonza Balla s kojim su Lakersi na parketu bili u plusu. Zubac je imao +13, Ball +1, ostali su svi završili u minusu.

Memphis je na kraju odnio pobjedu 107:99, LeBron je u drugom poluvremenu uzeo stvari u svoje ruke i završio s 22 poena, 14 skokova i sedam asistencija, a Zubac se zaustavio na 19 poena, četiri skoka i četiri blokade. Brandon Ingram dodao je 20 poena.

Kod Memphisa Jaren Jackson ubacio je 27 poena uz devet skokova, a po 17 poena dodali su Marc Gasol (devet skokova, osam asistencija) i Mike Conley (osam asistencija).

Indiana Pacersi upisali su domaću pobjedu protiv Washington Wizardsa 105:89 uz još jedan dobar nastup Bojana Bogdanovića koji je nastavio niz utakmica s dvoznamenkastim brojem poena. Bogdanović je na parketu proveo 30 minuta, dovoljno za 14 poena (2/5 za dva, 3/7 za tri, 1/2 slobodna), tri skoka, tri ukradene lopte i dvije asistencije.

Susret je odlučen u drugoj polovici treće dionice gdje su Pacersi apsolutno dominirali, preuzeli stvari u svoje ruke i otišli na 20 poena prednosti. U nastavku susreta Wizardsi nisu uspjeli nadoknaditi minus.

Uz Bogdanovića, istaknuli su se Myles Turner s 18 poena i 17 skokova te Domantas Sabonis s 15 poena i deset skokova. Kod Wizardsa Markieff Morris upisao je 16 poena i šest skokova, a Thomas Bryant 11 poena i sedam skokova.

Ante Žižić nije bio raspoložen, kao niti većina suigrača u visokom porazu od Bullsa 112:92. Ovim porazom Cavsi su učvrstili posljednje mjesto u Istočnoj konferenciji.

Prvih 24 minute još i nisu bile toliko loše za Cavse, pad je uslijedio u nastavku, posebno u trećoj četvrtini gdje su potpuno pali i prepustili sve u ruke Bullsima.

Žižić je na parketu proveo 13 minuta i za to vrijeme ostao bez poena uz šut 0/3, dva skoka, dvije blokade i asistenciju.

Larry Nance s 20 poena i šest skokova bio je prvo ime Cavsa, a po 17 poena dodali su Cedi Osman (sedam skokova) i Jordan Clarkson. Kod pobjednika Lauri Markkanen ubacio je 31 poen, a Kris Dunn 17 poena uz osam skokova i sedam asistencija.

Minnesota je odnijela pobjedu u gostima kod Thundera 114:112 uz solidan nastup Darija Šarića. Šarić je bio dvoznamenkast, bio je i prvi skakač svoje momčadi te je na kraju za 23 minuta upisao deset poena (2/3 za dva, 2/6 za tri) i osam skokova, a ubacio je i vrlo važnu tricu u završnici te odveo Minnesotu do vodstva 37 sekundi prije kraja.

Wolvesi su tako stigli do velike pobjede predvođeni Andrewom Wigginsom koji je ubacio 30 poena uz šest skokova i pet asistencija te koš 14 sekundi prije kraja koji je odveo Minnesotu do pobjede.

Kod Thundera Paul George ubacio je 31 poen uz 11 skokova, a Russell Westbrook 23 poena uz 11 skokova i deset asistencija.

Warriorsi su odnijeli tijesnu pobjedu protiv Clippersa uz 42 poena Stephena Curryja te 35 poena Kevina Duranta, a Portland je u produžetku bio bolji od Dallasa sa 121:118. Odličan je prema običaju bio na jednoj strani Damian Lillard s 33 poena te na drugoj strani Luka Dončić s 23 poena, 11 skokova i šest asistencija te ubačenom tricom sa sirenom za produžetak.

NBA:
Indiana Pacers - Washington Wizards 105:89
Brooklyn Nets - Phoenix Suns 111:103
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 92:112
Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 112:114
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 99:107
Detroit Pistons - Atlanta Hawks 95:98
Boston Celtics - Charlotte Hornets 119:103
Orlando Magic - Miami Heat 91:115
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 122:117
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 129:127
Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 121:118 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!