Tenis

Moya: "Ako ga zdravlje posluži, Nadal će odigrati 14 ili 15 turnira, ne više od toga"

Branimir Korać • četvrtak, 27.12.2018.
Moya: "Ako ga zdravlje posluži, Nadal će odigrati 14 ili 15 turnira, ne više od toga"
Foto: EPA

Trener Rafaela Nadala, Carlos Moya, tvrdi kako će Nadal u novoj sezoni odigrati znatno manje turnira nego što je ranije igrao i to i ako bude potpuno zdrav...

Carlo Moya veliki je prijatelj Rafaela Nadala, a danas mu je i trener. S igračke strane Moya je zadovoljan Nadalovom godinom dok je mogao biti na terenu.

"Kada je bio zdrav, imao je spektakularnu godinu, osvojio je pet od devet turnira na kojima je nastupio. Izgubio je samo dva meča dok je još dva bio prisiljen predati i to u Australian Openu protiv Čilića i US Openu protiv Del Potra", ističe za stranicu ATP-a.

Međutim problem su ozljede i one su ga ostavile van tenisa neko vrijeme. Od sljedeće sezone Nadal će smanjiti i broj treninga i broj nastupa na turnirima.

"Što se tiče ozljeda, bila je to užasna godina i to nas je natjeralo da potražimo neka nova rješenja. Morate mijenjati stvari u tom slučaju, sustav treninga i broj samih treninga. Moramo pronaći rješenje da se takvo što ne ponovi. Svi u timu razmišljamo isto, u ovoj fazi karijere sigurno neće pomoći ako treniramo sat vremena duže. Upravo suprotno, više bi naštetilo nego koristilo, toga smo svjesni."

Moya je također tijekom karijere imao problema s ozljedama i zna kroz što je Nadal prolazio.

"Takve stvari se događaju s godinama. U biti 99 posto igrača odlazi u mirovinu zbog ozljeda i posljedica, činjenice da su više vremena kod liječnika nego na terenu, da tako gube želju za nastupom i padaju u rankingu. Prošao sam kroz to i znam kako je."

Cilj za novu sezonu je nastup na onim najvećim turnirima te samo pokojem manjem kao pripremu za onaj veliki.

"Trenutno planiramo treninge i turnire u detalj, ako ga zdravlje posluži, Rafa će odigrati 14 ili 15 turnira, ne više od toga. Još više zgusnuti raspored čini mi se nemogućim."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!