Rukomet

Luka Karabatić: "Njemačka i Danska su favoriti, ali tu su i Španjolska, Norveška i Hrvatska"

Mihaela Bradovski • subota, 29.12.2018.
Luka Karabatić: "Njemačka i Danska su favoriti, ali tu su i Španjolska, Norveška i Hrvatska"
Foto: FaH

Francuska neće imati na raspolaganju Nikolu Karabatića, ali ovaj put igrat će Luka Karabatić. Prošlo Svjetsko prvenstvo propustio je zbog ozljede, a sada pauzira njegov stariji brat...

Najveći hendikep Francuske na predstojećem Svjetskom prvenstvu bit će ozljeda i neigranje Nikole Karabatića. Luka Karabatić tvrdi kako je i bez Nikole cilj osvajanje naslova svjetskog prvaka.

"Bez Nike bit će drugačije. Ovo je prvi put da smo bez njega i svi ćemo morati dati više od sebe kako bi nadoknadili njegov izostanak. Svjesni smo da ćemo prolaziti kroz teške trenutke, ali isto tako znamo da možemo nešto napraviti. Naravno, cilj nam je titula prvaka. Niko će biti uz nas, gurat će nas, pružati nam savjete."

Oporavak Nikole Karabatića teče dobro i očekuje se povratak i prije očekivanog.

"Niko je zadovoljan tijekom oporavka. Bila je to teška operacija, ali pokazuje da je vrlo čvrst. Oporavak teče sjajno i vratit će se prije planiranog."

Što se tiče kandidata za titulu, Luka Karabatić tu vidi i Hrvatsku.

"Možda nismo najveći favoriti i zato ćemo imati manji pritisak na leđima. Ovo je novi ciklus s ponešto novih imena, a favoriti su Njemačka i Danska, znamo koliko je značajno igrati pred svojim navijačima. Tu su i Španjolska, Norveška i Hrvatska, sigurno sedam ili osam momčadi koje mogu kandidirati za titulu. Bit će posebno zanimljivo u ovom formatu gdje je puno utakmica s različitim scenarijima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!