Tenis

Odličan ulazak u sezonu za Davis i Bouchard nakon godine za zaborav

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.12.2018.
Odličan ulazak u sezonu za Davis i Bouchard nakon godine za zaborav
Foto: EPA

Na turniru u Aucklandu u susretima prvog kola nije bilo posebnih iznenađenja, a pobjede su upisale i igračice koje su prošle sezone podbacile i ostvarile rezultate ispod očekivanja...

Amerikanka Lauren Davis preskočila je prvu prepreku na turniru u Aucklandu. U glavni ždrijeb ušla je uz pozivnicu organizatora, a opravdala ju je pobjedom protiv Lare Arruabarrene Vecino s dva puta po 6:2. Davis je osvojila ovaj turnir 2017. godine, a prošla godina bila je teška i upisala je veliki pad na ljestvici.

Druga Amerikanka s pozivnicom nije bila toliko uspješna, Bethanie Mattek-Sands uhvatila je tek pet gemova protiv Monice Puig. Puig je upisala glatku pobjedu bez ikakvih problema sa 6:3, 6:2.

Dobar ulazak u sezonu ima i Eugenie Bouchard koja je igrača prilično loše prošle godine i sada traži povratak u vrh svjetskog tenisa. U Aucklandu je dobro krenula, upisala je pobjedu u dva seta s dva puta po 6:3 protiv Madison Brengle.

Iako je Stefanie Voegele otvorila meč protiv Sare Soribes Tormo s 5:1, upisala je poraz u dva seta. Španjolka se brzo oporavila i napravila preokret te u drugom setu bez problema došla do pobjede i drugog kola.

WTA Auckland, prvo kolo:
Lauren Davis (SAD, WC) - Lara Arruabarrena Vecino (Španjolska) 6:2, 6:2
Monica Puig (Portoriko) - Bethanie Mattek-Sands (SAD, WC) 6:3, 6:2
Eugenie Bouchard (Kanada) - Madison Brengle (SAD) 6:3, 6:3
Sara Sorribes Tormo (Španjolska) - Stefanie Voegele (Švicarska) 7:5, 6:3
Viktoria Kužmova (Slovačka) - Tamara Zidanšek (Slovenija) 6:2, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!