Tenis

Petra Martić poražena u tri seta na početku nove sezone

Branimir Korać • utorak, 01.01.2019.
Petra Martić poražena u tri seta na početku nove sezone
Foto: EPA

Petra Martić upisala je poraz u prvom nastupu u novoj sezoni. Na startu turnira u Aucklandu igrala je protiv Sofije Kenin koja je bila bolja u tri seta...

Mlada Amerikanka Sofia Kenin svladala je Petru Martić u prvom kolu turnira u Aucklandu. Kenin je bila bolja u tri seta sa 7:5, 2:6, 6:2 i tako izborila nastup u drugom kolu.

Martić je u ovom susretu skupo stajao loš ulazak u treći set gdje se odmah našla u visokom zaostatku i nije se uspjela u potpunosti vratiti u meč. Šteta jer je u trećem setu igrala dobro i vratila kontrolu nad susretom na svoju stranu, ali nastavak je ipak pripao Kenin.

I u prvom setu Kenin je došla dosta rano do prednosti, ali Martić je vratila izgubljeni servis i vratila se u set. Ipak u završnici je pokleknula i Kenin je uzela set sa 7:5.

Drugačija slika u drugom setu gdje Amerikanka nije mogla držati korak s Martić, tu se suočila s ukupno dvet break lopti, Petra je s druge strane bila uvjerljiva na svom servisu i uzela je set sa 6:2.

No treći set krenuo je loše, Kenin je povela 3:0 s duplim breakom, nakon toga Martić vraća jedan izgubljeni servis, ali ponovno se Kenin odvaja i tu je priči bio kraj.

Martić tako završava s nastupom već na startu, a Kenin ide u drugo kolo.

WTA Auckland, prvo kolo:
Sofia Kenin (SAD) - Petra Martić (Hrvatska) 7:5, 2:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!