Tenis

Venus Williams u meču dana svladala Viktoriju Azarenku

Branimir Korać • utorak, 01.01.2019.
Venus Williams u meču dana svladala Viktoriju Azarenku
Foto: EPA

Odigrani su susreti prvog kola turnira u Aucklandu gdje je u središtu pozornosti bio dvoboj između Venus Williams i Viktorije Azarenke, a uspješnija je bila starija sestra Williams...

Najzvučniji dvoboj prvog kola turnira u Aucklandu odigrale su Venus Williams i Viktoria Azarenka, a uspješnija je bila Williams koja je slavila u tri seta. Bio je to ujedno i najzvučniji meč prvog kola ovog turnira u povijesti, a pred rasprodanim tribinama Williams je odigrala sjajno i upisala veliku pobjedu na startu sezone.

Treća nositeljica Su-Wei Hsieh nije imala problema protiv Polone Hercog. Svladala je Slovenku sa 6:2, 6:3 za samo sat vremena igre naplativši brojne pogreške protivnice. Hsieh je oba seta otvorila dvostrukim breakom i lakoćom otišla do pobjede.

Mlada Kanađanka Bianca Andreescu u dva seta bila je bolja od Timee Babos. Nakon uspješno odrađenog posla u kvalifikacijama Andreescu je ovdje krenula pobjedom nakon nešto manje od dva sata igre. U oba seta Babos se vraćala iz zaostatka, ali nije uspjela ostati u igri.

Najlošiji mogući ulazak u sezonu imala je Alison van Uytvanck koja je zbog ozljede gležnja bila prisiljena predati meč prvog kola protiv Bibiane Schoofs kod vodstva 4:3 u prvom setu. Ova ozljeda stavlja pod upitnikom i njen nastup na Australian Openu.

U drugo kolo prošla je Barbora Strycova koja je u tri seta svladala Taylor Townsend. Strycova je izgubila drugi set u tie-breaku, ali je u trećem ponovno bila bolja i upisala pobjedu. Kod 3:3 spasila je 0:40 i odmah nakon toga napravila break te mirno dovršila posao.

Jednostavan posao imala je Kirsten Flipkens koja je lakoćom slavila protiv Sachije Vickery koja je u svakom setu uhvatila po dva gema.

WTA Auckland, prvo kolo:
Venus Williams (SAD, 6) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 6:3, 1:6, 6:3
Amanda Anisimova (SAD, WC) - Jana Cepelova (Slovačka, Q) 6:2, 3:0 predaja Cepelove
Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh, 3) - Polona Hercog (Slovenija) 6:2, 6:3
Bianca Andreescu (Kanada, Q) - Timea Babos (Mađarska) 6:4, 7:6(6)
Bibiane Schoofs (Nizozemska, Q) - Alison van Uytvanck (Belgija, 8) 3:4 predaja Van Uytvanck
Barbora Strycova (Češka, 5) - Taylor Townsend (SAD) 6:2, 6:7(5), 6:3
Kirsten Flipkens (Belgija, 7) - Sachia Vickery (SAD) 6:2, 6:2
Mona Barthel (Njemačka) - Silvia Soler-Espinosa (Španjolska, Q) 6:2, 7:6(1)
Julia Goerges (Njemačka, 2) - Johanna Larsson (Švedska) 6:0, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!