Tenis

Donna Vekić nastavlja sa sjajnim ulaskom u sezonu, svladana deveta igračica svijeta

Branimir Korać • srijeda, 02.01.2019.
Donna Vekić nastavlja sa sjajnim ulaskom u sezonu, svladana deveta igračica svijeta
Foto: EPA

Donna Vekić prošla je u četvrtfinale turnira u Brisbaneu. U osmini finala bila je bolja od devete igračice svijeta Kiki Bertens koju je svladala u tri seta...

Odličan početak nove sezone za Donnu Vekić! Nakon što je u prvom kolu pregazila Slovakinju Magdalenu Rybarikovu prepustivši joj samo tri gema, u drugom kolu bila je bolja od šeste nositeljice, trenutno devete igračice svijeta, Kiki Bertens.

Vekić je slavila u tri seta za nešto manje od dva i pol sata igre, glatko je izgubila drugi set, ali je zato tijesno slavila u prvom i trećem te izborila ulazak među osam najboljih.

Donna je u prvom setu dva puta bila u zaostatku od breaka, spasila je i set loptu kod 5:3, ali uspjela izboriti tie-break. Tamo je bila bolja sa 7:5 i povela s 1:0 u setovima.

U drugom setu Vekić je u prvom gemu ispustila tri break lopte, nakon toga uzela je svoj servis gem pa izgubila pet gemova u nizu i set s glatkih 6:1.

Drama se odvijala u trećem setu gdje je Vekić u devetom gemu izgubila servis, Bertens je servirala za meč i imala 40:15 te se činilo da ide prema drugom kolu, no Vekić se izvukla, vratila izgubljeni servis i breakom u 12. gemu izborila prolaz u četvrtfinale.

Vekić je završila meč s osam dvostrukih servis pogrešaka dok je Bertens imala 11 aseva i šest dvostrukih, imala je i jedan break više, no Donna je ipak slavila.

U četvrtfinalu igrat će protiv bolje iz meča između prve nositeljice Eline Svitoline i Aliaksandre Sasnovič.

WTA Brisbane, osmina finala:
Donna Vekić (Hrvatska) - Kiki Bertens (Nizozemska, 6) 7:6(5), 1:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!