Tenis

Briljantan nastup Donne Vekić za ulazak u polufinale Brisbanea

Branimir Korać • petak, 04.01.2019.
Briljantan nastup Donne Vekić za ulazak u polufinale Brisbanea
Foto: EPA

Donna Vekić u sjajnoj formi otvorila je novu sezonu i prošla je u polufinale turnira u Brisbaneu. U četvrtfinalu je pregazila 30. igračicu svijeta Aliaksandru Sasnovič i za manje od sat vremena prošla u polufinale...

Donna Vekić nastavila je sa sjajnim nastupima u Brisbaneu. Nova pobjeda stigla je u četvrtfinalu gdje je slavila protiv Aliaksandre Sasnovič, Bjeloruskinje koja je u 2019. godinu ušla kao 30. igračica svijeta, a nakon Brisbanea ostat će iza Vekić.

Donna je za prolaz u polufinale trebala manje od sat vremena, potpuno je nadigrala Bjeloruskinju i uz samo dva izgubljena gema stigla je do pobjede i mjesta među četiri najbolje.

Već početak meča dao je najave kakav se dvoboj može očekivati, Vekić je krenula furiozno, povela je s 4:0 ne dopustivši Sasnovič nijednu gem loptu u tom razdoblju.

Do kraja seta Sasnovič je uspjela uzeti dva gema na svom servisu, ali nije nijednom zaprijetila Vekić na njenom servisu.

U nastavku meča još uvjerljivija Vekić, drugi set uzela je čak sa 6:0 i to još jednom bez ijedne gem lopte za Sasnovič.

Apsolutna dominacija za hrvatsku tenisačicu koja briljira na početku sezone. U polufinalu igrat će protiv bolje iz meča između Karoline Pliškove i Ajle Tomljanović.

WTA Brisbane, četvrtfinale:
Donna Vekić (Hrvatska) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) 6:2, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!