Zimski sportovi

Shiffrin: "Sve skijašice iz samog vrha konkuriraju za pobjedu, bit će to sjajna utrka"

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 04.01.2019.
Shiffrin: "Sve skijašice iz samog vrha konkuriraju za pobjedu, bit će to sjajna utrka"
Foto: Dejan Popek

Najbolje svjetske slalomašice sudjelovale su na javnom izvlačenju brojeva za sutrašnju utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019...

Na popularnom klizalištu „Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu brojni Zagrepčani i gosti Zagreba pozdravili su okupljene skijašice koje će u subotu od 13 sati krenuti sa starta Crvenog spusta.

"Još jednom, po 13. put, najbolje skijašice svijeta u našem su gradu i na ovom predivnom Ledenom parku. Sve vas pozivam na Sljeme. Dobro se obucite, jer bit će to pravi zimski dan, a očekuju nas fantastične utrke. Staza je u najboljem mogućem stanju, pohvaljena je od trenera i svih gostiju koji su stigli i posjetili Crveni spust. Očekujemo vrhunski sportski događaj2, rekao je Miho Glavić, predsjednik Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019.

Sve prisutne pozdravila je i zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Olivera Majić. "Za nas u Zagrebu nova godina započinje tradicionalno u znaku skijanja. Čast nam je i zadovoljstvo iz srca metropole najaviti još jedan skijaški spektakl. Trinaesta Snježna kraljica započet će ženskim slalomom. Sljeme je spremno, a Crveni spust je u odličnom stanju. Iz godine u godinu utrku želimo učiniti boljom, a kako bismo u tome uspjeli potrebna nam je prepoznatljiva sljemenska atmosfera i vrhunska organizacija. Nemojmo zaboraviti, za to je uvelike zaslužna i obitelj Kostelić. Kao i svake godine za utrkama Snježne kraljice vlada veliki interes. Pozivamo vas da nam se pridružite tijekom vikenda duž Crvenog spusta te da zajedno pošaljemo još jednu prekrasnu snježnu razglednicu s našeg Sljemena", poručila je.

Subotnju utrku slalomašica otvorit će 25-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener, koja je izvukla startni broj jedan, dok će druga iz startne kućice krenuti 21-godišnja Austrijanka Katharina Liensberger.

"Bit će uistinu zabavno. Veselim se utrci i osjećam se jako dobro. Dat ću sve od sebe kako bih ostvarila što bolji plasman", poručila je Liensberger.

Startni broj tri izvukla je 29-godišnja austrijska skijašica Bernadette Schild, dok će trostruka pobjednica Sljemena, aktualna braniteljica naslova i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, 23-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin u subotnju utrku krenuti sa startnim brojem šest. "Sigurna sam da nas očekuje neizvjesna utrka, a sve skijašice sa samog vrha konkuriraju za pobjedu. Bit će to sjajna utrka", poručila je Shiffrin.

Publika je glasno pozdravila i jedinu hrvatsku predstavnicu 22-godišnju Andreu Komšić koja će startati s brojem 58. "Mislim da je vrijeme za moj ulazak u prvih 30, odnosno u drugu vožnju. Puna sam samopouzdanja i mislim da mogu u tome uspjeti. Staza je izvanredno pripremljena. Momci danonoćno rade na pripremi staze te će za moj visoki startni broj uvjeti biti izvrsni", poručila je Andrea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!