Nogomet

Indija potopila Tajland, Sirija propustila slaviti protiv Palestine

Jan Šneler • nedjelja, 06.01.2019.
Indija potopila Tajland, Sirija propustila slaviti protiv Palestine
Foto: Kristijan Komarica

Odigrane su još dvije utakmice prvog kola Azijskog kupa, a veliko iznenađenje priredila je Indija koja je premoćno slavila protiv Tajlanda...

Nakon iznenađujućeg poraza Australije od Jordana, Indija je priredila novo iznenađenje u prvom kolu Azijskog kupa. U skupini A, Indija je upisala tri boda i sada ima velike šanse za prolazak u drugi krug natjecanja.

Iako se Indiju često smatra jednom od slabijih reprezentacija, danas su u prvom kolu Azijskog kupa briljirali protiv Tajlanda. Iako Tajlanđani nisu igrali loše te su imali dominaciju u većem dijelu susreta, Indijci su bili iznimno efikasni.

U 27. minuti došli su do vodstva preko Sunila Chhetrija koji je bio precizan s bijele točke. Ipak, slavlje nije trajalo predugo jer je Teerasil Dangda donio izjednačenje Tajlandu već u 33. minuti. Poluvrijeme je završilo 1:1, a početkom nastavka Indija ponovno dolazi do vodstva.

Već u 46. minuti Chhetri svojim drugim pogotkom donosi Indiji novo vodstvo, a samo dvadesetak minuta kasnije Anrirudh Thapa zabija za velikih 1:3. Tajland je sad krenuo u potpunu ofenzivu, pokušao smanjiti zaostatak, a Indija je to iskoristila i pogotkom Jeje Lelpekhlua potvrdila pobjedu s 1:4.

U skupini B, Sirija nije uspjela iskoristiti bolju igru protiv Palestine i doći do pobjede u prvom kolu. Sirijci su bili bolji tijekom cijelog susreta, imali čak i posljednjih dvadesetak minuta igrača više, ali su Palestinci uspješno odolijevali svim napadima i osvojili bod.

Azijski kup, 1. kolo:
Tajland - Indija 1:4
Sirija - Palestina 0:0

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!