Ostali sportovi

Portugal uvjerljivo slavio protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Jan Šneler • nedjelja, 06.01.2019.
Portugal uvjerljivo slavio protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: FaH

Kao što se i očekivalo, Hrvatska je upisala novi poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Bolji su bili Portugalci koji su tako nanijeli Hrvatskoj četvrti poraz u pet odigranih susreta...

Nakon što je Hrvatska prije nešto manje od pola godine izgubila na domaćem terenu od Portugala 0:3, bilo je jasno kako sličan rezultat očekuje hrvatsku odbojkašku reprezentaciju i u uzvratu. Početak prvog seta pokazao je kolika je razlika u kvaliteti. Vodili su Portugalci 8:2, imali velikih 21:12 koje su kasnije pretvorili u 25:15 na kraju seta.

U nastavku susreta Hrvatska se ipak vraća, pokazuje puno bolju igru i dominira terenom. Iako su imali vodstvo 12:21, hrvatski reprezentativci omogućili su Portugalcima da se malo vrate, no nedovoljno da ugroze osvajanje seta. Hrvatska je slavila s 19:25 i najavila eventualnu žestoku borbu do kraja.

Nažalost, ostalo je samo na nadanju. Nije Hrvatska loše odigrala treći set, imala je svoje prilike i do kraja je držala korak s Portugalcima koji su slavili s 26:24. Posljednji set, kao i prvi, ostaje za zaborav. Slaba igra, dominacija Portugala i 25:16 za potvrdu slavlja.

Kod Portugala je odličan bio Alexandre Ferreira s 18 poena, dok valja izdvojiti i Filipa Cvetičanina koji je uz 12 poena upisao i sedam blokova. Ivan Raič kod Hrvatske je ubilježio 13 poena.

Hrvatskoj do kraja kvalifikacija preostaje još jedan ogled protiv Austrije. Susret je na rasporedu za tri dana, a iako za Hrvatsku rezultatske važnosti nema, eventualna pobjeda donijela bi vjerojatno treće mjesto u kvalifikacijama.

Europsko prvenstvo, kvalifikacije:
Portugal - Hrvatska 3:1 (25-15, 19-25, 26-24, 25-16)

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!