Košarka

Odlični Bogdanović predvodio Pacerse, Raptorsi ipak prejaki i glatko slavili

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.01.2019.
Odlični Bogdanović predvodio Pacerse, Raptorsi ipak prejaki i glatko slavili
Foto: EPA

U sjeni šoka i smjene Toma Thibodeaua nakon pobjede Minnesote protiv Lakersa, Indiana Pacersi Bojana Bogdanovića u utakmici večeri gostovali su kod Toronta i unatoč Bogdanovićevom odličnom nastupu upisali su poraz...

Kyle Lowry vratio se u postavu Toronto Raptorsa, a Raptorsi su s njim u postavi lakoćom slavili protiv Pacersa sa 121:105. Raptorsi su šutirali za tricu 17/33, a predvodio ih je Norman Powell koji je odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone s ubačenih 23 poena.

Pacersi su imali problema u ovom susretu, pokušavali su držati korak s odličnim domaćinom, ali Toronto je imao sjajnu podršku igrača s klupe koji su pomogli u stvaranju razlike. S klupe je dobio 52 poena, a Pacersi su tu imali dvostruko slabiji učinak.

Goste nije spasila niti dobra večer Bojana Bogdanovića koji je odradio 37 minuta i za to vrijeme upisao 21 poen (7/14 za dva, 2/4 za tri, 1/3 slobodna), devet skokova, tri asistencije i dvije osvojene lopte bez ijedne izgubljene. Hrvatski reprezentativac bio je prvi strijelac i drugi skakač Pacersa.

Uz njega po 16 poena upisali su Domantas Sabonis (11 skokova, šest asistencija) i Victor Oladipo. Sabonis je tek drugi put ove sezone startao i dobro je zamijenio ozlijeđenog Mylesa Turnera.

Kod Raptorsa Powell je ostao sedam poena ispod rekorda karijere, a osim njega dobar posao odradili su Serge Ibaka s 18 poena i šest skokova te Pascal Siakam s 12 poena i deset skokova.

Hawksi su bili bolji od Heata s visokih 106:82, gosti su bili napadački vrlo neraspoloženi i nisu imali pravi odgovor. Atlanta je tako prekinula niz od tri uzastopna poraza i stigla do 12. ovosezonske pobjede.

Trae Young ubacio je 19 poena, u izostanku Kenta Bazemorea odličan posao odradio je DeAndre Bembry sa 17 poena. Kod Miamija Dion Waiters je i dalje daleko od spremnosti i propustio je ovaj susret, a s 14 poena istaknuo se Derrick Jones.

Sunsi su poraženi na svom parketu očekivano od Charlotte Hornetsa koji su bili bolji sa 119:113. Prošle sezone Hornetsi su dobili obje utakmice protiv Sunsa, a na najboljem putu su da to naprave i ove sezone.

Odličan je bio Kemba Walker s 29 poena i sedam skokova, a TJ Warren na drugoj strani upisao je 23 poena.

Wizardsi su u gostima pregazili Thunder unatoč novom triple-double učinku Russella Westbrooka. Westbrook je upisao 22 poena, 15 skokova i 13 asistencija, Paul George dodao je 20 poena, ali Thunder je svejedno visoko poražen. Bradley Beal s 25 poena i šest asistencija te Otto Porter s 20 poena i šest skokova nose zasluge za to.

NBA:
Atlanta Hawks - Miami Heat 106:82
Toronto Raptors - Indiana Pacers 121:105
Phoenix Suns - Charlotte Hornets 113:119
Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 98:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!