Ostali sportovi

Samobor i ove godine domaćin velikog turnira Grand Prix Croatia

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 07.01.2019.
Samobor i ove godine domaćin velikog turnira Grand Prix Croatia
Foto: Ivana Karačić

U Samoboru se će se 11. do 13. siječnja održati 28. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora.

Tehnički organizator je Karate klub Samobor dok je suorganizator Grad Samobor te naravno kao i svake godine do sada Hrvatski karate savez.

Turnir se i ove godine održava u tri dana tako da je petak predviđen za natjecanje kadetkinja i kadeta u borbama, subota za juniorke, juniore, mlađe seniorke i mlađe seniore u borbama, seniore open u borbama te seniorke i seniore u katama.

Nedjelja je natjecateljski dan predviđen za nastup mlađih uzrasnih kategorija u katama i borbama te kadete, juniore, mlađe seniore i sportaše sa zdrastvenim poteškoćama u katama.

U tri dana turnira na samoborskim tatamijima će nastupiti 1700 natjecateljki i natjecatelja iz 23 države (Hrvatska, Albnija, Azerbajđan, Bjelorusija, Rusija, Engleska, Bugarska, Crna Gora, Slovačka, Italija, Kosovo, Mađarska, Srbija, Moldavija, Slovenija, BiH, Ukrajina, Austrija, Izrael, Iran, Latvija, Makedonija, Danska).

U najatraktivnijoj muškoj seniorskoj kategoriji u kojoj se dodjeljuje bogati nagradni fond prijavljeno je 48 natjecatelja, a među njima je i nekoliko velikih imena iz svijeta svjetskog karatea. Najpoznatije ime je svakako aktualni teškaški svjetski doprvak Iranac Sayad Ganjzadeh koji je prošle godine osvojio ovaj turnir, a u naumu da ponovi rezultat suprostavit će mu se hrvatski reprezentativci predvođeni svjetskim prvakom Ivanom Kvesićem, europski teškaški prvak iz susjedne BiH Ivan Klepić te niz drugih vrhunskih boraca.

Iznenađenja su dakako moguća i puno toga će ovisiti o trenutnoj formi i o raspoloživosti boraca na sam dan turnira. Svi prijavljeni u open kategoriji itekako zaslužuju pozornost, a njihova kvaliteta je jamac da sa sigurnošću možemo očekivati vrlo atraktivne i neizvjesne borbe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!