Rukomet

Kraus: "Igrači i treneri iz drugih država ispituju me zašto Njemačka ne zove svoje najbolje igrače"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.01.2019.
Kraus: "Igrači i treneri iz drugih država ispituju me zašto Njemačka ne zove svoje najbolje igrače"
Foto: Nikola Movrić

Michael Kraus osvojio je zlatno odličje s Njemačkom na Svjetskom prvenstvu 2007. godine, no danas je s 35 godina daleko od reprezentacije i nije zadovoljan izborom Christiana Prokopa...

Iako se službeno nije oprostio od reprezentacije, teško je za očekivati da će Michael Kraus još nastupati u dresu Njemačke. S 35 godina na leđima igra u skromnom Stuttgartu i ovdje nije bio niti na širem popisu od 28 igrača.

Više od toga što njega nema na popisu, zaboljelo ga je što na Svjetskom prvenstvu neće biti njegovog klupskog suigrača Johannesa Bittera.

"Igrači i treneri iz drugih država ispituju me zašto Njemačka ne zove svoje najbolje igrače. Trebalo bi se gledati cjelokupnu sliku i nastup igrača posebno jer je Jogi Bitter pravi timski igrač, a Wolff i Heinevetter nisu najbolji par", poručio je Kraus.

Bitter je treća opcija kod Christiana Prokopa i prva rezerva u slučaju potrebe za promjenom vratara. Inače, na specijaliziranoj njemačkoj rukometnoj stranici posjetitelji su mogli glasovati koje igrače žele vidjeti na Svjetskom prvenstvu pa je tako u konkurenciji vratara Wolff dobio 96.4 posto glasova, Heinevetter je drugi s 85.0 posto, treći Dario Quenstedt s 12.5 posto, a Bitter tek četvrti s 12.0 posto glasova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!