Nogomet

Zekić: "Optimistično sam ušao u novu godinu, s postojećim kadrom kojeg imam na raspolaganju sam zadovoljan"

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 08.01.2019.
Zekić: "Optimistično sam ušao u novu godinu, s postojećim kadrom kojeg imam na raspolaganju sam zadovoljan"
Foto: FaH

Trener Osijeka Zoran Zekić sa svojim sve brojnijim suradnicima u stručnom stožeru prezentirao prvotimcima Osijeka što ih i u kojem intenzitetu očekuje tijekom tri tjedna boravka na Jadranu, prvo u Malom Lošinju, a potom i u Rovinju...

Osječani su se zaputili na pripreme za drugi dio sezone, a nekoliko igrača koji su bili unutar momčadi tijekom prvog dijela sezone, više nisu u kadru.

"Tako je to u životu, pa onda i u sportu. Pervan i Štrkalj možda nisu igrali onoliko koliko su trebali igrati s obzirom na duže vrijeme koje su proveli s nama, a ne želimo ih „kočiti“. Vidjet ćemo hoće li oni otići negdje na posudbu ili će biti transferirani. Možda nam se neki među njima, nakon određenog vremena, vrate spremniji za ono što se od svakog prvotimca Osijeka očekuje. Što se tiče Stavitskog i M'Pinde, želimo ih isprofilirati kroz B momčad baš kao što smo to učinili s nekim igračima koje smo iz Osijeka II povukli u naše redove jer su to zaslužili svojim nastupima u drugoligaškom natjecanju"

Što se tiče novih pojačanja, vodstvo momčadi je trenutno u pregovorima s nekoliko potencijalnih igrača.

"Ostavili smo u našem kadru mjesta za eventualne dolaske nekih novih lica. S druge strane, nećemo plakati ako i bude nekih odlazaka, budući da ponuda ima. Reagirat ćemo kako u datom trenutku budemo mogli. Optimistično sam ušao u novu godinu, s postojećim kadrom kojega imam na raspolaganju sam zadovoljan, a normalno je da se nadam i ponekom pojačanju da bismo mogli biti još bolji. Izazova će biti puno, za mene su to prave radosti i vjerujem da ćemo ih spremni dočekati. Želim da igrači uživaju u radu i svemu što ih okružuje, dakako uz ozbiljnost koja se nameće sama po sebi."

S obzirom na to da je u klubu već više od tri godine, Zekić vjeruje kako imaju za pravo razmišljati o trofeju.

"Polufinale Kupa je, recimo, tek 24. travnja i puno je vremena do tada. Jasno je da očekujemo da ćemo u tom razdoblju biti u optimalnoj formi i prezentirati se u najboljem izdanju. Poznato je da smo dobili najtežeg protivnika i to na njegovom terenu, međutim, ne tražimo nikakve alibije u bilo kojem smislu. Ne želimo ni trenutka razmišljati da mi to ne možemo proći i napravit ćemo sve da iz tog dvoboja izađemo kao pobjednici. Ovdje sam već više od tri godine i vjerujem da sa svojim igračima i svim ljudima u Klubu imam pravo razmišljati o trofeju. U prvenstvu držimo drugu poziciju, želimo na njoj i ostati kako bi ova sezona bila pravi uvod u sve ono što nas očekuje izgradnjom novog stadiona i kampa na Pampasu. Tada će Osijek biti ono što svi od njega očekujemo, a daj Bože da nam se „poklopi“ i trofej što bi nam bio dodatni zamašnjak u svemu što radimo."

Potrebe za pojačanjima u napadu nema s obzirom na to da je Osijek najučinkovitija momčad lige s 38 postignutih golova. Cilj je pronaći vezne igrače koji znaju igrati dobro u obrani i u napadu.

"Nije lako dovesti takve, no imamo neke svoje želje i pokušavamo ih realizirati. Ne tražimo pojačanja u napadačkim redovima. Uostalom, najefikasnija smo momčad Lige. Vjerujem da bi Ejupi opet mogao biti onaj pravi, imam povjerenja i u Špoljarića, uz sve ostale napadače koji su nam i dalje u kadru. Očekujem pomak kod nekih mladića koji su već prije nekoliko godina najavljivali da bi mogli biti standardni prvotimci, a onda je negdje „zapelo“ u njihovoj afirmaciji. Luka Marin je, recimo, još 2015. bio u nekim mojim vizijama, prošao je i dosta priprema tako da je došlo vrijeme za značajniji iskorak prema najboljem sastavu", dodao je Zekić.

NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!