Nogomet

Preokret Iraka protiv Vijetnama, Saudijska Arabija lakoćom svladala Sjevernu Koreju

Petar Jenjić • utorak, 08.01.2019.
Preokret Iraka protiv Vijetnama, Saudijska Arabija lakoćom svladala Sjevernu Koreju
Foto: EPA

Danas su odigrane još dvije utakmice prvog kola Azijskog kupa, a u onoj zanimljivijoj Irak je nakon preokreta svladao Vijetnam pogotkom u samoj završnici susreta. U drugom susretu Saudijska Arabija lako se obračunala sa Sjevernom Korejom...

Vrlo zanimljiva utakmica odigrana je u skupini D gdje je Irak uspio preokrenuti i doći do pobjede protiv Vijetnama rezultatom 3:2. Dva su puta Vijetnamci vodili, ali nisu uspjeli izdržati.

Vijetnam je poveo u 24. minuti autogolom Alija Atiyaha, da bi u 35. minuti izjednačenje Iračanima donio Muhanad Ali. Međutim, do kraja poluvremena Vijetnam se ponovno vratio u vodstvo, strijelac je bio Nguyen Cong Phuong.

Ipak, u drugom poluvremenu Irak je stigao do preokreta i sva tri boda. Prvo je nakon točno sat vremena igre izjednačio Humam Tariq, tek dvije minute nakon što je ušao u igru, a pobjedu Iraku donio je Ali Adnan u samoj završnici susreta.

Rezultati by SofaScore

Odigrana je i prva utakmica u skupini E u kojoj Saudijska Arabija nije imala nikakvih problema protiv Sjeverne Koreje koju je porazila s 4:0.

Saudijci su postigli po dva pogotka u oba poluvremena. U 28. minuti u vodstvo ih je doveo Hattan Babhir, da bi devet minuta kasnije vodstvo povećao Mohammed Al Fatil. U drugom poluvremenu pobjedu su potvrdili Salem Al Dawsari i Fahad Al Muwallad.

Rezultati by SofaScore

Azijski kup, 1. kolo:
Irak - Vijetnam 3:2
Saudijska Arabija - Sjeverna Koreja 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!