Tenis

Marach i Pavić dogurali do polufinala u Aucklandu, Dodig poražen u Sydneyju

Branimir Korać • srijeda, 09.01.2019.
Marach i Pavić dogurali do polufinala u Aucklandu, Dodig poražen u Sydneyju
Foto: EPA

Oliver Marach i Mate Pavić hvataju pravu formu uoči Australian Opena, a u Aucklandu su dogurali do polufinala. Lošije sreće bio je Ivan Dodig koji je s Roger-Vasselinom poražen u četvrtfinalu u Sydneyju...

Prvi nositelji turnira u Aucklandu, Oliver Marach i Mate Pavić, odlično su odradili posao u četvrtfinalu i u dva seta izborili prolaz u polufinale. Henri Kontinen i Frederik Nielsen svladani su za 80 minuta igre.

Austrijsko-hrvatska kombinacija uspjela se izvući u drugom setu iz neugodne situacije te spriječiti odlazak u produženi tie-break nakon što su Kontinen i Nielsen prokockali ukupno četiri set lopte.

Prvi set uzeli su bez većih problema sa 6:3 da bi u drugom setu izgubili servis te u dva gema bili suočeni sa set loptama. Oba puta su bili uspješni te je set otišao u 13. igru. Tamo nije bilo dvojbe, Marach i Pavić odmah su pobjegli na 5:1 i mirno priveli meč kraju.

U polufinalu su izgledni protivnici McLachlan i Struff koji su favoriti protiv Daniella i Koolhofa.

Ivan Dodig bio je lošije sreće u Sydneyju gdje je ubilježio poraz u paru s Edouardom Roger-Vasselinom protiv drugih nositelja Jamieja Murrayja i Brune Soaresa.

Uigrana britansko-brazilska kombinacija slavila je za manje od 70 minuta s glatkih 7:5, 6:3.

ATP Auckland, četvrtfinale:
Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 1) - Henri Kontinen/Frederik Nielsen (Finska/Danska) 6:3, 7:6(4)

ATP Sydney, četvrtfinale:
Jamie Murray/Bruno Soares (Velika Britanija/Brazil, 2) - Ivan Dodig/Edouard Roger-Vasselin (Hrvatska/Francuska) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!